Aktuelno

Slobodnih mesta još samo u Tehničkoj školi

Budući srednjoškolci raspoređeni u prvom upisnom krugu u većini slučajeva su se umesto elektronskog upisa, odlučili da dođu lično u svoju buduću srednju, u pratnji roditelja što je bio slučaj u tri srednje škole u Staroj Pazovi.
Gimnazija Branko Radičević, koja prima 120 budućih prvaka nema više slobodnih mesta. Nakon tri decenije, sva su mesta popunjena i u Gimnaziju su došli odlični učenici, nosioci Vukovih diploma i đaci generacije, rekao je Miroslav Marković, direktor Gimnazije Branko Radičević, Stara Pazova ne skrivajući nadu, da će ovo biti jedna veoma jaka generacija.
I Ekonomsko – trgovinska škola Vuk Karadžić sa kapacitetom od 180 učenika u sedam obrazovnih profila, popunila je sva mesta. Uz četvorogodišnje ekonomske smerove, privlačan je smer turistički tehničar, kao i novi smer kuvar i poslastičar što je novi a u narednoj školskoj godini po dualnom sistemu obrazovanja, rekao je direktor Vladimir Marinkov.
U Tehničkoj školi sa kapacitetom 210 učenika, ostalo je još slobodnih mesta za neke profile, kako u četvorogodišnjim, tako i u trogodišnjim zanimanjima i nadaju da će sve biti popunjeno u drugom krugu.
Najviše – 18 slobodnih mesta ima za tehničara za grafičku pripremu, 10 operater za mašinsku obradu, pet tehničara za kompjutersko upravljanje cnc mašinama i devet za tehničara mehatronike po dualnom sistemu, rekla je Zorica Kešelj, direktorka Tehničke škole u Staroj Pazovi. Tehničar mehatronike je novi smer, kao i trogodišnji instalater vodovoda, grejanja i klima uređaja.

Z.K.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.