Aktuelno, Pazovačke vesti

Mlekomap aplikacija nas je odvela do Golubinaca

Nedavno pokrenuta Mlekomap aplikacija pruža mogućnost pronalaženja proizvođača mleka i predaje u najbližoj okolini a napravili su je programeri iz Kragujevca i Beograda Aleksandar Džavrić i Miloš Jovanov.
Većina Staropazovčana za sad nije čula za ovu aplikaciju, a oni koji jesu, pozdravljaju ovakav vid prodaje, koji pruža mogućnost da se kontaktom koji se pronađe na mapi seoskih domaćinstava, dogovori i kupi mleko direktno od proizvođača.
U pitanju je platforma za pronalaženje i dodovanje proizvođača mleka koji prodaju „na flašu“ na kojoj je za sada prijavljeno oko 300 domaćinstava iz cele Srbije i devet iz staropazovačke opštine a PG Nikolić iz Golubinaca se takođe nalazi na njoj.
-Videla sam reklamu za to, učinilo mi se jako primamljivo i prijavila sam se. Misilim da je aplikacija jako korisna, naročito za proizvođače ali i za kupce. Proizvođači mogu svoje proizvode da prodaju na kućnoj adresi a kupci mogu da pronađu najbliže i da kupuju domaće, zdravo, prirodno, kaže Blaženka Nikolić, sa Farme koza u Golubincima.
Kozarstvom, prodajom mleka i mlečnih proizvoda bave se 5 godina i trenutno imaju oko 40 grla koza a u poslove su uključeni i suprug i sin, i na dnevnom nivou dobiju oko 40 litara mleka.
-Muža je ujutru i posle podne. Ja učestvujem u poslovima koliko god mogu. Uglavnom oko pripreme hrane a mama je više angažovana za proizvodnju sira i uopšte preradu mleka, priča David Nikolić, inače student veterine, koji gaji ujedno i živinu: kokoške, guske, patke i ćurke.
Uz mleko prodaju sireve, mladi, stari i kačkavalje sa raznim dodacima, kao sapune od kozjeg mleka. Pored koza, imaju i jednu kravu, čije mleko uglavnom prodaju samo najbližim komšijama i starim mušterijama, ali kozje je vrlo traženo. Svoje proizvode nude na pijacama u Batajnici i Inđiji, takođe prodaju kod kuće i smatraju da će pogodnosti mlekomap aplikacije biti vidljivije za neko vreme, iako već sad imaju pozive novih kupaca.

Z.K.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.