Društvo

SREĆA STANUJE KOD PET GENERACIJA MITROVČANKI!

Od čukunbake Ljubice do bebe Megice

Čistu radost, smeh i sreću zatekli smo u poseti nesvakidašnjoj familiji sa pet generacija Mitrovčanki! Kako samo on zna, život  je spleo  porodični venac  od  osamdesetjednogodišnje čukunbake  Ljubice  do devetomesečne Megice!

– Mlada sam se udala i nažalost, nisam dugo uživala u braku, sa 21 godinom ostala sam udovica.  Mlada  sam rodila svoje dvoje dece, sina i ćerku od kojih imam petoro unučadi, četvoro praunučadi i evo, moju najveću sreću  čukununučicu Mariju Magdalenu, našu Megicu! Jako sam zadovoljna svojim životom i pored svih nedaća, ostala sam zdrava i Bogu hvala, normalna, kaže čukunbaka  Ljubica,  poručujući mladima da  je tajna  dugovečnosti u radu.

U prostranoj  porodičnoj kući u Ulici kralja Aleksandra Karađorđevića  od  pet,   žive tri generacije jedinstvenih  Mitrovčanki- prabaka Marija Štili (60),  njena unuka Nikoleta Krčelić Miščević (22)  sa suprugom  Matejom  i  njihova  devetomesečna  ćerkica  Marija Magdalena.

– Udala sam se previše mlada i sa 17,5 rodila ćerku, ali  se nikad nisam pokajala, mada  je život bio dosta  težak.  Ovde sam radila kao trgovac, da bismo 1992. godine otišli za Nemačku, gde je muž ostao invalid u kolicima, te sam ga 25 godina negovala.  Problema je bilo, ali problemi su tu da ih rešavamo, sa osmehom poručuje  prabaka Ljubica, kojoj je mala Megica najveća životna radost.

Kod  familije Miković-Štili-Krčelić-Miščević vlada pravi matrijarhat, jer pored pet generacija žena, čak su i kućni  ljubimci  Beti i Maza  ženskog roda. Kako u šali kažu, njihovi muški nisu bili te sreće, pa nisu poživeli pozne godine.

– Sve  žene u našoj familiji, izuzev  moje mame, rodile su sa 21 godinu i upravo to je naša tajna pet generacija žena.  U srećnom braku sam već 23 godine,  svi radimo u našoj porodičnoj firmi, a Ninu smo podržali svim srcem kada nam je saopštila pre dve godine da želi da se uda i da je trudna.  Naš zet je izuzetan čovek, vredan i pošten, ubeđena sam da će njihov brak  uspeti i da će nas  sve  usrećiti sa još dece,  uverena  je  Snežana Krčelić (42).

Kako kaže Nikoleta, mmčad  familije čine deka,  tata,  muž  i  brat.

– Mada se iskreno nadam da ćemo i mi imati još dece, pa će tu biti još dečkića, da poprave prosek!  Inače,  bilo je u vezi sa mojom udajom raznih priča i saveta- te da se udajem premlada sa 20 godina, da treba da pričekam da završim najpre fakultet… Ali,  nisam se pokajala, gledajući  moju mamu, baku i prabaku i njihove živote  želela sam i ja da  stvorim porodicu mlada sa čovekom koga volim.  Imam prelep život, svu moguću pomoć familije i iznad svega mog supruga, tako da ću moći da u dogledno vreme završim i fakultet.  Želela bih da to bude ekonomski fakultet da mogu  da se pridružim ocu u porodičnoj firmi, kaže Nikoleta.

Narcisa Božić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.