09.03.2023.
Hronika

U VIŠEM SUDU U SREMSKOJ MITROVICI NASTAVLJENO SUĐENJE VENESU LEKAREVIĆU

Mislila sam ako shvati šta je uradio, da ću i ja proći kao Ljubomir

U Višem sudu u Sremskoj Mitrovici, 2. marta održano je glavno ročište Venesu Lekareviću (38) iz Sremske Mitrovice, koji je okrivljen zbog krivičnog dela ubistvo. Prema optužnici VJT, Lekarević se tereti da je Ljubomira Trnića (43) iz Sremske Mitrovice pretukao do smrti a onda njegovo telo umotao u tepih i stavio u gepek putničkog automobila golf, gde je i pronađen u mitrovačkom naselju Kamenjar.

Iako se nije odazivala na sudske pozive, uz pomoć policije Nikolina se pojavila u sudnici, gde je pred sudskim većem govorila o odnosu njenim sa Venesom, kao i šta se sve dešavalo tog kobnog dana ali i posle zločina kada su bili u bekstvu.

– Mi smo osam godina bili u vanbračnoj zajednici, ali posle zločina više nismo. Tog kobnog dana, bili smo u stanu moje majke. Ona je tada bila u Finskoj pa mi je ostavila stan da pazim, a Venes i ja smo živeli u kući na drugoj adresi – rekla je Nikolina.

Zatim se prisetila da je Venes ujutro otišao da obiđe kuću, a da se vratio popodne, kako je rekla, pijan.

– Legao je da spava, ali ga je ubrzo pozvao komšija i on je otišao, vratio se uveče oko 21 sat sa dve nepoznate muške osobe. Sva trojica su bili pijani, galamili su kada su pričali. Odmah sam ušla u konflikt sa Venesom, jer smo se dogovorili da niko ne dolazi u stan, a naročito nepoznati – kazala je Nikolina.

On je dodala da je Lekarević od nje tražio da ode da kupi vino koje je ona i donela iz prodavnice, smatrajući da će se razići kada ga popiju.

Optužena pa svedok

U ovom zločinu, bila je osumnjičena i Nikolina da je izvršila krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu. VJT obustavilo je istragu, kako su naveli, jer nema dovoljno dokaza za optuženje.

– Nisam ih ni slušala, jer sam bila u drugoj sobi, učila. U više navrata pokušala sam da im objasnim da je vreme da se raziđu, jedan od njih dvojice je to shvatio i pozvao Ljubomira da krenu. Venes je izašao za njima, ali se ubrzo vratio sa Ljubomirom i nastavili su da piju. U jednom momentu, čule su se stolice kako škripe po parketu,

kada sam ušla u sobu ugledala sam Trnića. Ležao je na parketu krvavog lica, krkljao je. Rekla sam Venesu da pozove hitnu pomoć, a on mi je kazao da se vratim u sobu i da će on sve to srediti. Veoma brzo sam se vratila u prostoriju, Ljubomir nije više krkljao, a Venes je zaključio da nema potrebe da se zove hitna jer više nije živ. Tada sam se uspaničila – pričala je svedokinja zločina.

Kako je navela, Venes je bio agresivan kada popije i znao je da se potuče.

– Uplašila sam se, mislila sam, ako shvati šta je uradio da ću i ja proći kao Ljubomir. Mi smo imali probleme, znao je da me udari, pretio mi je nožem, zato sam poslušala sve šta mi je govorio – pravdala se Nikolina.

Ona je tada ispričala kako su otišli do kuće u kojoj su živeli, uzeli neke stvari a zatim se vratili u stan njene majke, gde se i desilo ubistvo. Venes je u tepih umotao Ljubomirovo telo, a zatim u najlon, te joj  rekao da otvori vrata od stana i da ide ispred njega, kako bi otvorila vrata od gepeka automobila, gde je beživotno telo i pronađeno.Tek kada automobil nije hteo da upali, rešili su da pobegnu, sakrili su se kod njegovog očuha u naselje Mala Bosna a onda su otišli u Laćarak gde su uhapšeni.

– Tih dana, pila  sam bensedine da se smirim, tek kada smo oboje shvatili šta se desilo, pozvala sam moju majku da mi nađe advokata- kazala je Nikolina.

Na pitanje sudije da li je Venes bio zavisnik opijata, alkohola, Nikolina je potvrdila da je bio zavisnik alkohola.

– I to u poslednje dve godine, kada mu se majka razbolela od kancera, a umrla je šest meseci pre tog zločina – kazala je Nikolina i tvrdila da Ljubomira nije poznavala od ranije, kao i da ga nije viđala u Venesovom društvu, jer kako je istakla, znala je sve njegove prijatelje.

S. Kostić

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.