26.12.2022.
Aktuelno

GRAD SREMSKA MITROVICA DONIRAO OPREMU DOMU ZDRAVLJA

Uručen rashladni uređaj za skladištenje vakcina

Grad Sremska Mitrovica obezbedio je Domu zdravlja rashladni uređaj za skladištenje vakcina. Uručenje je upriličeno u ponedeljak, 26. decembra. Vrednost ove donacije je 830.000 dinara, a predao je predsednik mitrovačke Skupštine grada, Vladimir Pavlović u prisustvu načelnika za zdravstvenu zaštitu i zaštitu životne sredine, Dražena Riđošića.
– Primarna zdravstvena zaštita je u nadležnosti lokalne samouprave i u skladu sa tim osloškujemo potrebe kako naših građana, tako i zaposlenih u Domu zdravlja. Obezbedili smo rashladni uređaj koji im je bio preko potreban. Nastavićemo sa ovom praksom i ubuduće. Početkom 2023. godine će stići vozilo za polivalentnu patronažu, a dobili smo informaciju da u Zasavici II nemamo adekvatnu ambulantu i nastojimo da je osposobimo, izjavio je Vladimir Pavlović.
Kapacitet novog rashladnog uređaja je 1.300 litara i kao takav može da podmiri godišnje potrebe za adekvatno držanje vakcina.
– Do sada su se vakcine čuvale u službama koje vrše vakcinaciju, a to su pedijatrija i služba opšte medicine. Sada smo u saradnji s gradom omogućili da čuvanje vakcine bude centralizovano, pod adekvatnom temperaturom. Tokom pandemije korona–virusa grad je isti takav frižider obezbedio za Zavod za javno zdravlje, i tu su se čuvale vakcine protiv COVID-19. Mislim da smo sada na nivou cele Srbije, jedini dom zdravlja koji ima ovakav rashladni uređaj, rekao je dr Adil Elhag, direktor Doma zdravlja.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.