20.12.2022.
Aktuelno

INĐIJA

Šestoro dece povređeno, obrušio se plafon

Šestoro dece je zadobilo povrede danas prilikom obrušavanja dela krova u objektu „Neven“, predškolske ustanove „Boško Buha“ u Inđiji. Predsednik Opštine Vladimir Gak se odmah obratio novinarima na konferenciji za medije. On je rekao je svih šestoro mališana odmah prevezeno u bolnicu u Novi Sad. Iako je prvobitna informacija bila da je u Institutu zadržana jedna devojčica, Gak je rekao da je pored nje, zadržan ipak i dečak zbog povraćanja, ali da su ostala deca puštena kući. Reč je o deci jaslenog uzrasta.

„Bili smo tamo, strasan događaj, svi smo jako potreseni. Policija je izašla da izvrši uviđaj i tužilac je obavio svoj deo posla. Na teren će izaći i veštak građevinske inspekcije da bi ustanovio zbog čega je došlo do obrušavanja tog dela. Ovo niko nije mogao da očekuje i da pretpostavi da će se dogoditi. Objekat je građen osamdesetih godina“, kazao je Gak novinarima.

Kako je još rekao, biće ustanovljeno da li je to pitanje nečije odgovornosti, ali je najvažnije da nema životno ugrožene dece.
„Ne postoji golim okom vidljivh tragova pucanja, ni vlage. Da je bilo pukotina, rekli bismo odmah da je odgovornost na rukovodstvu vrtića i predsedniku opštine, ali naznaka da može doći do ovakvog dogadjaja nije bilo, poručio je Vladimir Gak.

Objekat „Neven“ sutra neće raditi

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.