20.12.2022.
Aktuelno

ANIP „BRANKO RADIČEVIĆ“ RUMA

Godišnji koncert „Ala ću se naigrati“

Rumski ANIP „Branko Radičević“ tradicionalno održava krajem decembra svoj godišnji koncert izvođačkog sastava koji je i jedna svečana završnica cele sezone.
„Ala ću se naigrati“ je naziv ovogodišnjeg koncerta koji je održan u Velikoj dvorani Kulturnog centra. Posle trogodišnje pauze i sa velikim žarom su članovi ansambla pripremali koncert kao retrospektivu svih nastupa i dešavanja u ovoj godini, koji su bili brojni.
ANIP „Branko Radičević“ okuplja brojne članove koji vežbaju i igraju u pet dečijih grupa, pripremnom sastavu, izvođačkom sastavu i Narodnom orkestru, a ove sezone je formirana i ženska pevačka grupa.
– Umetnički rukovodioci se trude da deci prenesu bogato nasleđe našeg folklora i muzičke tradicije, a takvo znanje i predanost se i nagrade. Naše vitrine su pune zlatnih, srebrnih i bronzanih plaketa i specijalnih nagrada sa raznih festivala. Svake godine bar jedna naša dečija grupa učestvuje na takmičenjima, a ove godine su postigli odličan uspeh. Prvi put u istoriji ANIP-a dečija grupa je osvojila prvo mesto na Republičkom festivalu dečijih ansambala, kaže Petar Popović, šef ANIP „Branko Radičević“.
Kao gosti na ovom odličnom godišnjem koncertu su nastupili članovi OKUD „Sveti Sava“ iz Nove Pazove.
Ovaj ansambl iz Nove Pazove postoji već dve decenije, a na brojnim nastupima u zemlji i inostranstvu osvojio je značajna priznanja i nagrade.

S. Džakula

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.