26.10.2022.
Pazovačke vesti

NASTAVAK REKONSTRUKCIJE PUTNE INFRASTRUKTURE

Uskoro izgradnja pešačko-biciklističke staze od Vojke do Starih Banovaca

U okviru projekta uređenja putne infrastrukturne mreže u opštini Stara Pazova u vrednosti od skoro milijardu dinara radi se 32 kilometra puteva. Polovinom oktobra je počela i druga faza radova, odnosno rekonstrukcija dugo očekivanog dela puta od  restorana „Putnik“ u Staroj Pazovi do nadvožnjaka ka Vojki. Predsednik Opštine Stara Pazova Đorđe Radinović obišao je radove na toj deonici i izjavio da su radovi na ovom delu kompleksni, jer se radi o vrlo prometnom putu koji ne može u potpunosti da se zatvori i gde svakodnevno mora da funkcioniše saobraćaj,  ali da radovi teku po planu. Nedavno je završen  put od nadvožnjaka prema centru Vojke. Nakon ove, u planu je rekonstrukcija puta od Vojke do Krnješevaca, ukoliko dozvole vremenski uslovi u novembru mesecu.

– Kada se radi uz frekventan saobraćajem veliki je problem, a neke puteve ne možemo da zatvorimo, ali sve ide po planu. Jako sam zadovoljan dinamikom i do leta naredne godine, sve treba da bude završeno, tačnije oko 32 kilometra lokalnih puteva. Nakon toga, ostaće mali deo u Podunavlju pa će svi lokalni putevi biti potpuno novoizgrađeni.

Takođe su u toku i radovi na putnom pravcu od Stare Pazove do Inđije, zbog čega je zatvoren za saobraćaj. Ovaj put je u nadležnosti JKP „Putevi Srbije“ i trebalo bi da bude rekonstruisan u roku od mesec dana.

– Veliki je uticaj imala lokalna samouprava na to da se radi put od Stare Pazove do Inđije. Očekujemo da prvi deo bude završen do početka zime i očekujemo da će se u narednom periodu i ova deonica kompletno rekonstruisati, rekao je prvi čovek staropazovačke opštine.

U vezi sa svim narednim rekonstrukcijama određenih putnih pravaca, predsednik Radinović je naglasio da će poštovati procenu stručnjaka i izvođača radova, jer je jako važno regulisanje saobraćaja, ali i to da se radovima ne ugrožava poslovanje firmi i život građana koji tu stanuju.

Ovom prilikom je najavio i da će u narednom periodu biti izgrađena i pešačko-biciklistička staza od Vojke do Starih Banovaca, kakva sada postoji od raskrsnice u Novoj Pazovi do auto – puta. Time će biti povezano čak 70 posto opštine Stara Pazova.

                                                                                                                                    Z.K.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.