22.09.2022.
Aktuelno

КУГЛАЊЕ: ПРВА ВОЈВОЂАНСКА ЛИГА

Куглаши „Срема“ одлични на почетку сезоне

У новосадској куглани „Алимента“ протекле недеље  Куглашки Клуб „Срем“ из Сремске Митровице, као домаћа екипа дочекао је у првом колу јесењег првенства куглаше „Новог Елана“ из Фекетића. Забележен је изузетан почетак првенства за Сремце и убедљива победа од 7:1 која је довела екипу на прву позицију у Првој војвођанској лиги.

„Срем“ је  у првом блоку наступио са већ стандардном нападачком тактиком, са поузданим Мариом Ружецким који солидном игром добија противника 4:0. Други играч у првом блоку је појачање из Новог Сада, млада нада српског куглања Марко Егић – досадашњи деветнаестогодишњи играч „13.маја“ из Новог Сада. Марко на дебију за „Срем“ узима бод и резултатом 554 оставља добар утисак. Други блок наступа у искусном саставу Предраг Ковачић и Радослав Скарин. Веома добром игром истакао се Предраг Ковачић срушивши 610 чуњева. Овим  резултатом узео је титулу најбољег играча меча и титулу најбољег играча целог првог кола.

Трећем блоку није остао тежак задатак јер је разлика у чуњевима била велика. Ратко Павлић и Анђелко Кличарић одигравају без притиска и појачавају разлику, тако да се после 60 кугли могло калкулисати са изменом. Нов играч Игор Дешић из Руме, још једно појачање за „Срем“, добија шансу на самом почетку првенства и ту шансу користи узимајући један бод, док на другој страни Ратко Павлић обара 587 чуњева и доприноси веома добром екипном резултату од 3396 оборених чуњева на крају меча. То је резултат који је уједно и најбољи у прошлом колу.

Марио Ружецки, Предраг Ковачић и Ратко Павлић ушли су у најбољу шесторку првог одиграног кола јесењег дела првенства Прве војвођанске лиге.

Д. М.

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.