25.04.2022.
Aktuelno

GNJIDIĆU ODLOŽENO SUĐENJE NA NEODREĐENO VREME

Čeka se nov sudija

Nastavak glavnog pretresa Predragu Gnjidiću (53) iz Šida, koji je okrivljen za dvostruko ubistvo i to supruge Branislave Gnjidić (49) i Miroslava Bojića (55) iz Šida, nije održan 18. aprila u Višem sudu u Sremskoj Mitrovici, već je odložen na neodređeno vreme. Kako kaže za naš list sudija Milica Cvejić koja je počela da vodi ovaj slučaj, više neće voditi pomenuti proces, već će njega preuzeti dugi sudija.

Prema optužnici koju je krajem juna 2021. godine podiglo Više javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici, Gnjidić se tereti za tri krivična dela i to teško ubistvo, nedozovoljena proizvodnja, držanje i nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i ugrožavanje sigurnosti. Glavni pretres je počeo u decembru prošle godine, a ročište koje je bilo zakazano za 18. april je odloženo.

– Sudija koji je tri puta porodužavao pritvor okrivljenom, više ne može da sudi u tom sudskom procesu. Zemlje koje su potpisnice Evropske konvencije o ljudskim pravima, po članu 6. sudija više ne može da produžava pritvor okrivljenom čiji slučaj vodi, tako je i ovde. U ovom predmetu su se sve sudije učestvovale i dok ne dođe novi da preduzme ovaj slučaj, nastavak ročišta neće biti.- kaže sudija Cvejić.

O razlozima odlaganja suđenja Olga Gnjidić, majka ubijene Branislave kaže da nije obaveštena, ali ona misli da je u pitanju pismo koje je predala sudu kao dokazni materijal.

– Obavestili su me da je odloženo a zašto ne znam. Ja sam predala pismo koje je napisao Veljko, Branislavin najmlađi sin kada je imao deset godina. U njemu između ostalog navodi kako se od njegove šeste godine mama i tata više ne slažu, stalno svađaju. Zatražila sam da i on bude svedok na suđenju, neka ispriča kakav je to bio brak njegovih roditelja. Možda zbog veštačenja tog pisma je odloženo- govori Olga za M novine.

U decembru prošle godine, Gnjidić je pred sudskim većem izneo svoju odbranu, u kojoj je govorio kako ga je Bojić u telefonskom razgovoru ponižavao, zvao na dvoboj te da je kod njega izazvao bes, poniženje, bol i da to kako je naveo, nije mogao da iskontroliše, što je dovelo do tragedije.

– Kada sam se jedan dan vratio sa posla dočekao me je stariji sin i rekao, tata sedi da ti nešto kažem…- a onda je odjednom u izlaganju zastao, sagnuo glavu, pa nastavio- zatekao sam mamu i Bojića u stanu, on me je potom udario.- rekao je tada Gnjidić i tvrdio da je Branislava bila osoba kojoj je najviše verovao u životu i da je iz totalno skladnog braka nastupilo posrnuće.

Zločin koji se desio u maju 2020. godine u Osnovnoj školi u Erdeviku, usledio je zbog ljubomore, jer je Predrag znao da je njegova supruga u emotivnoj vezi sa Bojićem koji je u toj školi radio kao vozač.

U ŽENU 22 METKA

Tog kobnog jutra Predrag je u prepodnevnim satima došao u školu, u kojoj je njegova supruga Branislava bila direktorka i iz automatske puške rafalnom paljbom prvo ubio nju a zatim Bojića. Prema optužnici VJT, Gnjidić je u Bojića sasuo šest metaka iz automatske puške, dok je u suprugu ispalio rafalno 22 metka.

S.Kostić

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.