07.04.2022.
Društvo

RUMA: NOVA AUTOBUSKA STANICA

Početak rada u junu

U Rumi su u toku radovi na izgradnji nove autobuske stanice, a prema dosadašnjoj dinamici, može se očekivati da u junu počne sa radom. Gradilište su 28. marta obišli predsednica Opštine Aleksandra Ćirić i načelnik Opštinske uprave Dušan Ljubišić u pratnji investitora

Miodraga Minića, vlasnika kompanije „Masterbus“.

– Ovo će biti jedna od najlepših autobuskih stanica u Srbiji. Imaće devet perona i biće veoma frekventna, s obzirom na to da je Ruma na raskrsnici puteva. Naša ideja je bila da rasteretimo saobraćaj u centru grada, tako da otvaranjem autobuske stanice neće više biti polazaka iz samog centra.  Da bismo našim sugrađanima olakšali dolazak na stanicu, postojaće tri gradske linije koje će na što efikasniji način prevoziti sugrađane, od autobuske stanice do centra i obratno – ukazala je Aleksandra Ćirić.

Investitor Miodrag Minić je istakao da su naišli na puno razumevanje ljudi u lokalnoj samoupravi da se izgradi jedan ovakav objekat i da poštuju svu proceduru vezanu za izgradnju autobuske stanice, odnosno, dozvole nadležnih organa.

– Očekujemo veliki broj polazaka i odlazaka sa ove stanice, posebno što će odavde verovatno kretati sav gradski i prigradski, međugradski i međunarodni saobraćaj. Radiće se 24 sata, biće primljeno 10 novih radnika, uglavnom  saobraćajne struke da bismo kvalitetno i uspešno radili kao i do sada – rekao je Minić.

Parcela na kojoj se gradi autobuska stanica sa brojnim pratećim sadržajima ima blizu 70 ari.

Tu će biti servisni prostor, perionica, tehnički pregled za autobuse, biće devet perona i dva manja za minibuseve. Autobuska stanica je projektovana da bude funkcionalna, ali i da bude jedan lep objekat sa zelenim površinama, fontanama, mobilijarima za decu i odmor…

Vrednost investicije je 123 miliona dinara, koje je investitor iz sopstvenih i kreditnih sredstava uspeo da obezbedi. Reč je o potpuno novom objektu koji se nalazi prekoputa „Elektrodistribucije“ Ruma.

S. Džakula

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.