22.10.2021.
Aktuelno, Izdvojena vest, Koronavirus

НОВЕ ПРОТИВЕПИДЕМИЈСКЕ МЕРЕ

Високе казне за непоседовање ковид пропусница

Од протеклог викенда обавеза свих угоститељских објеката је да проверавају да ли гости поседују ковид пропуснице. То подразумева да ће у угоститељским објектима након 22 часа моћи да буду само они који имају  потврде о извршеној имунизацији или прележаној болести ковид – 19. Могуће је доставити и резултате тестирања на вирус, односно и резултат на антитела. Протеклог викенда је већ почела контрола, која је овог пута била саветодавна, а већ од понедељка приступило се и казненим мерама.

– На терену су већ биле четири екипе, које чине један комунални милиционер, један комунални инспектор и санитарни инспектор, рекао је начелник Градске управе за саобраћај, комуналне и инспекцијске послове, Љубомир Вујичић на конференцији за медије која је одржана 22. октобра у Градској кући.

За непоштовање мера, казне су предвиђене и за госте и за лица која имају статус ковид редара, односно предузетника. Најмања казна очекује госте у висини од пет хиљада динара, одговорно лице у објекту 50.000 динара, а 150.000 динара и 300.000 динара, за предузетника, односно правно лице.

Појачан надзор се могу односити и на остале делатности у граду, а не само угоститељски објекти, који ће осетити највише нове мере у свом пословању.

– Појачан надзор биће у јавном превозу, у тржним центрима, продавницама, али и дечјим играоницама, над којима се примењују мере, с обзиром на то да и они током прослава рођендана служе јело или пиће, даље је објаснио Вујичић.

Кладионице и други објекти у којима се организују игре на срећу биће под надзором, нарочито они који су регистровани као угоститељски објекти, па донете мере односе се и на њих. На одржаној конференцији за медије градоначелница Светлана Миловановић истакла је да ће Град Сремска Митровица спроводити оне мере које прате одлуке републичког Кризног штаба, а управо је ово једна од тих.

Александра Плавшић

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.