30.09.2021.
Društvo

U TOKU REKONSTRUKCIJA PUTA GRGUREVCI – MANĐELOS

Velika ulaganja u fruškogorska sela

U toku je rekonstrukcija puta Grgurevci – Manđelos u dužini od 4,7 kilometara. Vrednost radova je 64 miliona dinara, a sredstva je obezbedilo Javno preduzeće „Putevi Srbije“.

Načelnik Gradske uprave za opšte poslove i imovinu Grada Sremska Mitrovica je u ponedeljak 27. septembra obišao radove na pomenutoj deonici i tom prilikom izjavio da su započeti radovi pokazatelj konstantnog ulaganja u infrastrukturu Grada Sremska Mitrovica.

– Ovo je i pokazatelj odlične saradnje mitrovačke lokalne samouprave sa pokrajinskim i republičkim organima, pre svega zahvaljujući potpredsednika Vlade Srbije Branislavu Nedimoviću, koji je konstantno fokusiran na ulaganja u infrastrukturu, naročito u seoskim mesnim zajednicama. Podsetiću vas da smo u prethodnih nekoliko meseci završili rekonstrukcije ozbiljnih saobraćajnica ka Bešenovu i Šuljmu u čija je vrednost 180 miliona dinara. Računajući ovu investiciju, mi smo u rekonstrukcije puteva za nekoliko proteklih meseci uložili oko 250 miliona dinara i to u vreme kada se borimo sa pandemijom korona – virusa. Pri tome, mi ulažemo i u druge projekte, kao što je rekonstrukcija fiskulturne sale u Osnovnoj školi „Jovan Popović“. Ovi radovi će trajati dva meseca, uradiće se potpuna rekonstrukcija kolovoza, ali će se otkloniti i problemi vezani za bujične vode. Postavljanjem ivičnjaka bujične vode će biti usmerene ka kanalskoj mreži i time će se obezbediti dugovečnost ove saobraćajnice. Ovo je značajna deonica ne samo za meštane Manđelosa i Grgurevaca , nego i svih ostalih građana, a naročito za turiste koji u sve većim broju posećuju Frušku goru, rekao je Jokić.

Što se drugih projekata tiče načelnik Jokić je naglasio da se radi na izradi projektno – tehničke dokumentacije za rekonstrukciju saobraćajne infrastrukture u naselju „Matija Huđi“. U ovom mitrovačkom naselju će se raditi rekonstrukcija trotoara i izgradnja biciklističkih staza i rešiće se ključni problem stanovnika ovog naselja, a to je atmosferska kanalizacija.

– Ozbiljna sredstva će biti uložena u, možemo slobodno reći simbol urbanog u Sremskoj Mitrovici, a to je naselje „Matija Huđi“. Projekat će biti javno prezentovan, a posebno smo insistirali da se velika pažnja posveti zelenilu, jer to je nešto što je od velike važnosti i za građane i za lokalnu samoupravu, rekao je Jokić.

Što se tiče drugih planova, on je najavio da uskoro treba da bude potpisan ugovor između JP „Putevi Srbije“ i odabranog izvođača radova na rekonstrukciji teretnog mosta između Sremske i Mačvanske Mitrovice. Načelnik je rekao i da se uveliko prave planovi za 2022. godinu.

– U toku su razgovori sa predsednicima saveta svih mesnih zajednica kako bi smo od ljudi na terenu dobili najtačnije podatke o tome šta su ključni problemi i prioriteti u svim mitrovačkim selima. Ulagaćemo ne samo u ulice i puteve, nego i u domove kulture, sportske objekte i sve ono što može podići kvalitet života u selima, naglasio je Jokić.

Duško Krstić, predsednik Saveta mesne zajednice Grgurevci je rekao da je za sve meštane Grgurevaca jako važno da ovaj put bude završen. On se zahvalio Vladi Srbije i Gradu Sremska Mitrovica.

– U poslednje vreme se ulažu se velika sredstva u fruškogorska sela. To meštanima ovih sela veoma mnogo znači. Konkretno, na ovoj deonici, bilo je problema zbog bujičnih voda, posle jakih padavina i prilikom otapanja snega, ali sada će se postavljanjem ivičnjaka i taj problem rešiti. Ovaj put nam je jako važan pošto nam je on veza sa gradom, rekao je Krstić i dodao da se tekući problemi u Grgurevcima rešavaju u saradnji sa Gradom Sremska Mitrovica i on se još jednom zahvalio lokalnoj samoupravi što pokazuje interesovanje i ulaže u seoske sredine.

S. Ć.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.