17.09.2021.
Ekonomija

DELEGACIJA OPŠTINE INĐIJA U POSETI TRSTU

Izvesna privredna saradnja sa privrednicima iz Trsta

Delegacija Opštine Inđija predvođena predsednikom Vladimirom Gakom boravila je prošle nedelje u Trstu. Tokom trodnevne posete, prvi čovek Opštine se sastao sa gradonačelnikom tog italijanskog grada Robertom Dipjacom, ali i sa nekoliko privrednika koji su zainteresovani za ulaganje u Inđiju. Dipjaca je najpre upoznao goste sa privrednim potencijalima Trsta, a zatim i sa najvažnijim projektom koji se trenutno realizuje, a to je izgradnja nove luke na površini od 60 hektara. Time će Trst postati najveća trgovačka luka u Italiji, istakao je Dipjaca.

S druge strane, Gak je domaćinima govorio o lokalnoj privredi, istakavši da je snažan ekonomski razvoj Inđije uslovljen ulaganjem lokalne samouprave u industrijske zone i dolaskom velikog broja investitora. Gak je japansku kompaniju „Toyo Tires“ istakao kao najznačajniju i najveću investiciju u istoriji Inđije.

– Napravili smo dobru polaznu osnovu i saradnju sa Gradom Trstom, koji je  veoma interesantan celoj Srbiji i našoj opštini. Povezuje nas  privreda ali i podatak da u tom gradu danas živi više od 15 hiljada Srba. Očekujemo uskoro uzvratnu posetu i tada ćemo zvanično potpisati protokol o saradnji- istakao je Gak nakon dolaska iz Italije.

Tokom posete Trstu, delegacija Opštine je posetila kompaniju „Step Impianti“ sa čijim predstavnicima je razgovarano o potencijalnoj saradnji. Takođe, predsednik Vladimir Gak upoznao je vlasnika kompanije „Pompea Tria“ o prednostima investiranja u Inđiju, istakavši odličan geografski položaj, uređenu industrijsku zonu i prolazak važnih međunarodnih saobraćajnih  koridora.

– Obišli smo nekoliko ozbiljnih kompanija i razgovarali sa njihovim predstavnicima o mogućoj privrednoj saradnji. Nije lako privući investiciju. Mi smo napravili dobru polaznu osnovu i već sledećeg meseca očekujemo nastavak razgovora o potencijalnom ulaganju kompanije  „Step Impianti“ koja je, inače, lider u proizvodnji i inovacijama u elektroenergetskom sektoru.

M.Đ.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.