06.09.2021.
Aktuelno

СРЕМСКА МИТРОВИЦА

Вакцинација од 9. септембра у ПСЦ „Пинки“

На основу одлуке Стручно-оперативног тима који је формиран од стране Кризног штаба Града Сремска Митровица за потребе имунизације на територији града одлучено је да се процес вакцинације првом, другом и трећом дозом од 9. септембра настави у Пословно – спортском центру „Пинки” сваким радним даном и викендом од 8 до 16 часова, односно на пункту који је ту био и раније формиран. Мирослав Јокић начелник Градске управе за опште и заједничке послове и имовину, рекао је нешто више о процесу имунизације.

У овом процесу учествоваће здравствени радници и друго особље који су већ радили на процесу имунизације што значи да имају огромно искуство и то гарантује да ће квалитет имунизације и у наредном периоду бити на оном нивоу на којем је био и у прошлости, а то значи да смо били и остали један од најбољих градова по питању имунизације у Републици Србији. Апелујем и позивам све грађане са територије Сремске Митровице да се вакцинишу првом, другом дозом, да се вакцинишу и трећом, односно бустер дозом када добију поруку од еУправе и да на тај начин заштите своје здравље, здравље својих најмилијих, односно целокупне друштвене популације, рекао је Јокић.

Он је додао да су на располагању вакцине  „Синофарм”  и „Фајзер”, а очекује се да у наредним недељама буде доступан и „Спутњик В”, тако да грађани могу да бирају којом вакцином желе да се вакцинишу

–3.117 лица примило је трећу дозу, што је негде око 5,08% пунолетних грађана са територије Општине Сремска Митровица, што говори да су грађани заинтересовани, односно када их еУправа обавести да је прошло минимално шест месеци од добијања друге дозе они се одазивају и долазе на вакцинацију, због тога и отварамо овај пункт како бисмо свих око 35.000 наших грађана који су се вакцинисали првом и другом дозом, могли у кратком временском периоду да вакцинишемо и трећем дозом. Такође позивам и све који се до сад нису вакцинисали да дођу, сви већ знају како функционише и какав је тим у Пословно спортском центару „Пинки“, да се вакцинација обавља брзо, квалитетно, то су речи грађана који су долазили, не само из других градова Републике Србије, већ из Босне и Херцеговине и других градова из Европе, који су имали само речи хвале за све оно што се дешава у нашем граду. Вакцинација грађана из Републике Српске ће се одвијати када Влада Републике Србије да такво упутство ми се и припремамо за те активности. Подсетићу да је Град Сремска Митровица вакцинисао негде око 14.000 лица из Босне и Херцеговине и пропорционално смо лидери по броју грађана из Босне и Херцеговине који је вакцинисан. Сви они или добар део њих сигурно ће доћи да прими трећу дозу у Сремској Митровици, рекао је Мирослав Јокић.

Пункт на плажи се затвара 10. септембра и комплетна имунизација за град ће се одвијати на пункту у ПСЦ „Пинки“ док ће се по селима одвијати као и у претходном периоду у здравственим амбулантама уз приватну здравствену заштиту.

К. Вереш

Б. Туцаковић

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.