08.04.2021.
Poljoprivreda

PREDSTAVLJENA APLIKACIJA OSIGURANJA ZA POLJOPRIVREDNIKE

Za poljoprivrednike koji idu u korak sa vremenom

U sali Skupštine opštine Šid, u četvrtak, 1. aprila, predstavljena je mobilna aplikacija DDOR TERRA za prijavu šteta iz osiguranja useva i plodova. Razvojem tehnologija, danas se ni poljoprivreda ne može zamisliti bez pomoći tehnoloških inovacija. Prezentaciju je organizovala kompanija DDOR osiguranje u saradnji sa Zadružnim savezom Vojvodine, a aplikaciju su razvili stručnjaci iz Instituta „BioSens“ iz Novog Sada.

Na početku prezentacije predsednik Opštine Šid Zoran Semenović pozdravio je prisutne.

– Drago mi je što ste došli ovde i što će DDOR da predstavi jednu savremenu, modernu aplikaciju koja je zanimljiva za naše poljoprivrednike. Kompanija DDOR je društveno odgovorna kompanija – rekao je Semenović.

Ova mobilna aplikacija će pomoći da se ubrza postupak prijave i naplate štete u poljoprivredi.

– Ova aplikacija pruža mogućnost da poljoprivrednik sam izađe na svoju njivu, fotografiše svoju parcelu i uputi nam zahtev putem aplikacije. Onda će to biti brže rešeno na obostrano zadovoljstvo. Na našem području imamo dosta mladih poljoprivrednika sa velikim površinama bilo ratarskim, ili vinogradarski kulturama, a oni su upućeni u ovu aplikaciju – objasnio je Duško Klisurić, regionalni direktor DDOR-a.

Sekretar Zadružnog saveza Vojvodine Jelena Nestorov Bizonj je rekla da treba podržati svaku novinu koja ide u pravcu digitalizacije u poljoprivredi, ali pre svega treba osigurati svoju proizvodnju i to je cilj saradnje sa DDOR-om. Kroz osiguranje se poveća sigurnost u proizvodnji.

– Primarna delatnost je primena IT tehnologija u poljoprivredi i težimo saradnji između privrede i nauke i transferu znanja, sa ciljem da što više kompanija uđe u proces digitalizacije – istakla je Milijana Vujasinović, rukovodilac sektora za razvoj u Institutu „BioSens“.

Na prezentaciji je rečeno da je aplikacija DDOR TERRA već u funkciji i da će sa njom prijava štete biti brza i efikasna.

D. P.

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.