18.03.2021.
Ekonomija

ПРЕМИЈЕРКА БРНАБИЋ НА ОТВАРАЊУ ФАБРИКЕ „ФЕРТИКО“ У ИНЂИЈИ

Инвестиција од 6.5 милиона динара и 30 нових радних места

Компанија „Фертико“ још једна је у низу новоотворених фабрика у Инђији. Свечаном отварању производног погона специјализованих ђубрива у североисточној радној зони у среду, 11. марта, присуствовали су Ана Брнабић, председница Владе Републике Србије и председник општине Инђија Владимир Гак.

-Важно је што смо данас овде јер је „Агромаркет“ из Крагујевца домаћи инвеститор. И веома ми је драго када видим да се и домаћи инвеститори развијају и шире- истакла је Брнабић и додала:

-Желим и да се захвалим и фирми “Фертико” што су учествовали у програму “Моја прва плата”, то је прави начин како да се изборимо у овим тешким временима и како да младима пружимо шансу за прво запослење, прво искуство и да им отворимо пут за њихову каријеру овде.

Премијерка је навела је да је важно и то што се у Инђију доселило 11 породица из Ниша што, како каже, је доказ да људи иду за послом и тамо где су им бољи услови.

-Веома је важно да Србија иде напред у овим веома тешким временима  када људи у свету остају без посла. Доводимо нове стране инвеститоре. Управо овде, у Инђији, постављен је недавно камен темељац за јапанску фабрику гума „Тојо тајерс“- истиче Брнабић.

„Фертико“ је инвестиција вредна 6,5 милиона евра и у најсавременијем погону за производњу и заштиту животне средине тренутно ради 30 лица. Како је истакао Славољуб Вукићевић, директор „Фертика“, инсталиране су производне линије, за кристална, микроелементарна, течна и биолошка ђубрива. Поред производње, фабрика је опремљена и контролном лабораторијом за контролу квалитета сировина и готових производа.

-Пре непуне три године, на истој локацији, отворили смо логистичко-дистрибутивни центар и тада смо најавили нову инвестицију у погон за производњу ђубрива- рекао је на отварању директор Вукићевић и захвалио се уједно Општини Инђија на помоћи и сарадњи.

Компанија „Фертико“ једна је у низу нових инвестиција у општини Инђија. Како је истакао председник те локалне самоуправе Владимир Гак, становници Инђије већ су навикли да се нови погони отварају на неколико месеци.

-Производи из ове фабрике извозиће се у 20 држава. То је понос Инђије и Србије- рекао је Гак и додао:

– Наравно да Инђија не би могла да буде на овом степену развоја и са овим бројем инвестиција да не постоји подршка Владе Србије, њене председнице и председника Србије Александра Вучића- рекао је Гак и најавио ускоро још једну инвестицију у Инђији.

М.Ђ.

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.