18.02.2021.
Sport

ФК „РАДНИЧКИ“ СРЕМСКА МИТРОВИЦА

Спремни за наставак сезоне

Наредног викенда почиње пролећни део сезоне у Првој лиги Србије. Фудбалски клуб Раднички из Сремске Митровице приводи крају зимске припреме за наставак првенства. После одласка на Дојранско језеро, Митровчани су се обрели у Сокобањи.

Тренер Радничког, Душан Кљајић, наводи да је задовољан одрађеним припремама. Ипак, свестан је да Радничким чека велики посао на пролеће:

– Тежак део сезоне је за нама. Нисмо били у добром ритму и борили смо се за сваки бод. Били смо једни од кандидата за испадање. Мислим да се све то променило са задњих пет – шест утакмица, када смо успели да стигнемо своје ривале и створимо добру основу за наставак сезоне. Сада је све у нашим рукама. Узевши у обзир како су момци одрадили припреме и како су одиграли припремне утакмице, мислим да можемо бити конкуренти у борби за опстанак, рекао је Кљајић.

Капитен Митровачке екипе, Владимир Илић, истиче да је атмосфера међу играчима одлична и нада се да ће напорне припреме донети резултат у наставку такмичења:

– У припремном периоду смо се доста посветили физичкој спреми и тактици. Било је напорно, али надам се да ће се све исплатити. Свесни смо да неће бити лако у наставку сезоне. Атмосфера у екипи је одлична, што је јако битно у овом моменту. Надам се да ћемо доћи до жељеног циља, а то је опстанак у лиги. Овај клуб то заслужује, наводи Илић.

Први меч клуб из Хесне игра са ИМТ-ом у недељу, 21. фебруара, на домаћем терену. Лидер првенства  је тренутно Раднички из Крагујевца, док су Митровчани на 14. позицији. Нема сумње да Митровчане чека тежак посао у наставку. Осам екипа испада из лиге ове године, а на табели је велика гужва у борби за опстанак. Ипак, скорашњи резултати и добро одрађене припреме дају наду да ћемо и следеће сезоне гледати прволигашки фудбал на стадиону у Хесни.

С. К. 

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.