25.06.2020.
Sport

СПОРТ

Радосна лица деце најбољи подстрек за даљи рад

Тренингу најмлађих Ашањаца у оквиру Школе фудбала на стадиону Фудбалског клуба „Камени“, у уторак 16. јуна, заједно са председником Савета Месне заједнице Ашања Дејаном Ђураћисом, присуствовао је и председник Спортског савеза „Развој спортова“ Синиша Ђокић, који је том приликом младим фудбалерима – пионирима и кадетима уручио спортску опрему и лопте.

Након поделе маркера, дресова и лопти, Ђокић је са представницима овог клуба обишао и радове на игралишту „Каменог“, где је у току санација ограде, а дотрајале трибине се реновирају.

– Све ово је могуће захваљујући одличној сарадњи Спортског савеза и Фудбалског клуба „Камени“ у оквиру које је „Развој спортова“ обезбедио материјал, док су чланови овог клуба и мештани Ашање блиски њему, својим радом извршили неопходне поправке – нагласио је Ђокић, и додао да је право задовољство било уручити најмлађим Ашањцима спортску опрему, као и да су њихова радосна и задовољна лица прави подстрек за даљи рад пећиначког „Развоја спортова“.

После скоро две деценије у Ашањи је пре скоро месец дана поново заживела Школа фудбала која тренутно броји око 40 деце узраста од 6 до 14 година, док кадета има око 20. По речима Петра Нанића, секретара овог клуба, заинтересоване деце у Ашањи је доста, а након почетка радова на самом терену све је више и позитивне енергије на терену.

– У питању је значајна помоћ од стране „Развоја спортова“ и пећиначке локалне самоуправе. Значи нам много, прво због деце која похађају Школу фудбала, а затим и свих љубитеља фудбала у Ашањи и навијача „Каменог“. Када се заврши, лепе трибине и сређена ограда несумњиво ће привући и родитеље, и публику, што је и наш циљ. Такође, ово је велики дан за наш клуб, јер спортску опрему коју смо добили ми свакако сами не бисмо могли набавити, а по реакцији деце сада на терену и њиховим осмесима можете видети колико су се обрадовали и колико им значи. Све ово заједно, Ашања и ФК „Камени“ чекају преко двадесет година. У питању је леп гест Општине Пећинци и Спортског савеза, на чему смо им сви захвални – изјавио је Нанић.

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.