18.06.2020.
Sport

POSETA PREDSTAVNIKA FUDBALSKOG SAVEZA SRBIJE SREMSKOJ MITROVICI

Oprema za mitrovačke klubove

U Gradskoj kući 13. juna predstavnici fudbalskih saveza Srbije i Vojvodine uručili su sportsku opremu mitrovačkim fudbalskim klubovima. Ovakvim akcijama Fudbalski savez Srbije želi da širom naše zemlje svaki klub ima najbolje uslove za rad, ali i da što više dece bude na fudbalskim terenima.

–Veoma mi je drago što smo u sklopu velike akcije pomoći klubovima posetili Sremsku Mitrovicu, grad u kome se uvek osećam prijatno. Uručili smo opremu fudbalskim klubovima iz opštinskih, zonskih i srpskih liga, ali smo iskoristili priliku da razgovaramo sa gradonačelnikom Vladimirom Sanaderom i ministrom Branislavom Nedimovićem. Raduje me vest da će gradske vlasti još jače i snažnije stati iza FK „Radnički”, uz pomoć pojedinih privatnih firmi. Fudbalski savez Srbije će do kraja ove godine donirati teren sa veštačkom travom. Uslovi koje smo videli u Sremskoj Mitrovici ohrabruju i ulivaju nadu da će „Radnički” vrlo brzo postati stabilan član Prve lige Srbije, a iskreno se nadam da će svojim rezultatima i sa novim stadionom jednog dana zaslužiti i plasman u elitni rang srpskog fudbala, rekao je Slaviša Kokeza predsednik Fudbalskog saveza Srbije.

Predstavnicima mitrovačkih fudbalskih klubova pakete sa opremom uručio je potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Marko Pantelić.

Ratko Grabić, predsednik mitrovačkog Fudbalskog saveza, zahvalio se na uručenim paketima.

–Donirana je oprema za sva 23 kluba gradskog Fudbalskog saveza Sremske Mitrovice i ova donacija će nam značiti puno u narednom periodu. To je  primer sistemske brige o sportu ali i ulaganja za budućnost, izjavio je Grabić.

Željko Milošević, trener Fudbalskog kluba „Podrinje”, kaže da su ovakve akcije od velikog značaja.

– Ovo je lepa akcija Fudbalskog saveza Srbije zaista im hvala na svemu i mislim da će oprema značiti svim klubovima, pogotovu onim koji se takmiče u nižim rangovima takmičenja, rekao je Milošević.

Z. Popović

foto: B. Tucaković

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.