16.03.2020.
Izdvojena vest

ОШ „ЗМАЈ ЈОВА ЈОВАНОВИЋ“ РУМА

Санација објекта старе сале за физичко

У градској ОШ „Змај Јова Јовановић“ завршени су планирани радови на згради у којој се раније налазила фискултурна сала. Од Покрајинског секретаријата за спорт и омладину добијено је 1,5 милиона динара који су утрошени за радове на претресању крова, замену кровних дасака, али и постављање новог црепа на делу крова. Постављене су ОСБ плоче и водонепропусна фолија, тако да су санирана места на крову која су прокишњавала.

– Замењени су и олуци, постављена ПВЦ столарија на четири велика прозора и два мала. Ову салу планирамо да користимо у будућности, уколико нам се одобри апликација за једносменски рад. Ово су спољашњи радови, а сад би требало мало средити и унутрашњост, окречити фасаду – каже директорка школе Жаклина Неговановић.

Она је похвалила и изузетно добру сарадњу ОШ „Змај Јова Јовановић“ са локалном самоуправом, која има разумевања за потребе ове школе и наставе. Како су реализовани радови, проверавао је на терену први човек румске општине Слађан Манчић и начелник Општинске управе Душан Љубишић. Слађан Манчић је истакао да су средствима добијеним од Покрајине реализовани радови који доста значе за очување овог објекта.

– Ми смо се уверили да су добијена средства адекватно потрошена, почев од санације крова, постављања олука, замене столарије и пресецања влаге у зидовима. Предстоје додатна улагања и ми ћемо се трудити да се уради, како фасада, тако и унутрашњост ове сале. Овај објекат је могуће користити као додатну салу за физичко, ако школа пређе на систем рада у једној смени – указао је Слађан Манчић.

Он је додао да локална самоуправа у буџету, на позицији за улагање у објекте основног образовања, има 14,5 милиона динара. Слађан Манчић је указао и да, после набавке рачунарске опреме за све средње школе, следи и набавка за основне школе.

– Стекли су се услови да се набавка понови, што значи да неће бити никаквих проблема да и основне школе добију рачунарску опрему коју су тражили, јер им је потребна за рад – каже Слађан Манчић.

 

С. Џакула

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.