25.11.2019.
Aktuelno

MEĐUNARODNO TAKMIČENJE SOLO PEVAČA U RUMI

Koncert prošlogodišnjih pobednika

U susret 22. međunarodnom takmičenju solo pevača „Nikola Cvejić“, koje će se 28. i 29. novembra održati u Rumi, 23. novembra je održan koncert pobednika u više kategorije prošlogodišnjeg takmičenja. Koncert je održan, kao i što se samo takmičenje svake godine odvija, u svečanoj sali OŠ „Dušan Jerković“. Ove godine je, po prvi put, koncert prošlogodišnjih pobednika održan nedelju dana ranije, jer je prethodno bila praksa da se on održi prvog dana takmičenje, a nastup pobednika sa aktuelnog takmičenja, drugog dana, na zatvaranju.

Međunarodno takmičenje ove godine u Rumi će biti rekordno po broju učesnika. Preko 70 mladih ljudi iz muzičkih škola i muzičkih akademija su se prijavili, dok je u poslednjih nekoliko godina broj takmičara bio četrdesetak. Takmičari ove godine dolaze iz Crne gore, Hrvatske, BiH, Slovenije i Srbije, a njihove nastupe će ocenjivati žiri sastavljen od eminentnih stručnjaka.

Žiri čine Dragana Mitić i Ana Aleksić Šajrer, porfesorke muzike u Muzičkim školama, dr Berislav Jerković, vanredni profesor na Akademiji umetnosti i kulture u Osijeku, mr Nikola Kitanovski, redovan profesor na FMU u Beogradu, dr Violeta Pančetović Radaković, vanredni profesor na FMU u Beogradu, Andreja Rackov, umetnički direktor Opere i baleta „Madlenianum“ u Beogradu, mr Igor Vlajnić, dirigent i operski pevač HNK Rijeka i dr Nataša Jović Trivić, prvakinja opere Narodnog pozorišta u Beogradu. Iako je nema zvanično u žiriju, i ove godine će se sa mladim takmičarima družiti i naša proslavljena primadona Radmila Bakočević.

Organizator ovog takmičenja je Fond „Nikola i Marica Cvejić“, uz pomoć Muzičke škole „Teodor Toša Andrejević“ i OŠ „Dušan Jerković“ i uz pokroviteljstvo rumske Opštine.

S. DŽ.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.