23.09.2019.
Izdvojena vest

ČORTANOVCI

Plastenici izbegličkim porodicama

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević i predsednik opštine Inđija Vladimir Gak obišli su u ponedeljak, 16. septembra porodicu Milišić u Čortanovcima, jednu od 23 izbegličke porodice, koje su dobile sredstva za nabavku plastenika na konkursu Fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima AP Vojvodine. Porodici Milišić ovim putem je zvanično uručen plastenik u kojem će, kako je istakla Vera Milišić, gajiti povrće.

Potpredsednik Vlade Vojvodine istakao je da je za ekonomsko osnaživanje izbegličke populacije u Vojvodini, ove godine izdvojeno 12 miliona dinara i izrazio uverenje da će Pokrajinska vlada četvorogodišnji mandat zaokružiti sa ukupno 50 miliona za tu namenu.

– Izbegličkoj populaciji pomažemo kroz različite mere, od stambenog zbrinjavanja – kupovine kuća i nabavke građevinskog materijala, za šta su pomoć dobile 1.253 izbegličke porodice, do pomoći za nabavku plastenika, poljoprivrednih mašina, razvoj pčelarstva – rekao je Milićević i dodao da je tu i nova mera, koja se odnosi na ekonomsko osnaživanja žena iz izbegličkih porodica.

– Imamo sveobuhvatan paket mera usmerenih ka izbegličkoj i raseljeničkoj populaciji, koje treba da doprinesu njihovom ekonomskom osnaživanju kroz samostalno privređivanje i punoj integraciji u društvo – rekao je potpredsednik Vlade Vojvodine.

Vladimir Gak, predsednik opštine Inđija još jednom se osvrnuo na podatak da je ta sremska lokalna samouprava procentualno prihvatila najviše izbegličkog stanovništva tokom ratova, te da pomažu i pomagaće i dalje finansijskom osnaživanju lokalnog stanovništva.

– Osim porodice Milišić, još sedam porodica sa teritorije opštine Inđija su dobile plastenike. Želim da se zahvalim Fondu za izbegla i interno raseljena lica AP Vojvodine na pomoći i uspešnoj saradnji, kao i Vladi Vojvodine. Zajednički smo realizovali niz projekata a nadam se da će se tako i u budućnosti nastaviti. Mislim da je ključ našeg uspeha, kada se udružimo sa svih nivoa, da bi pomogli našem stanovništvu – rekao je Vladimir Gak.

M. Đ.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.