19.09.2019.
Sport

ATLETSKI KLUB „RUMA“

Nova tartan staza

U okviru sredstava koja su ove godine izdvojena za sportsku infrastrukturu, a reč je o 15 miliona dinara, urađena je tartan staza za sprint, koja se nalazi u dvorištu Tehničke škole, duga 100 i široka 2,2 metra, sa dve staze za trčanje.

To je bio zahtev Atletskog kluba „Ruma“ čiji članovi ovde treniraju i postižu zaista dobre rezultate na brojnim takmičenjima.

Predsednik rumske opštine Slađan Mančić je prilikom obilaska radova rekao da je za ovu stazu obezbeđeno 800.000 dinara i podsetio da je pre tri godine urađeno i zaletište, takođe sa tartan podlogom, za troskok i skok u dalj.

– To je nešto što će omogućiti znatno bolje uslove za treniranje, kako deci koja se bave atletikom, tako i đacima Poljoprivredne i Tehničke škole, za nastavu fizičkog vaspitanja. U ovom klubu, koji postoji četiri decenije, mnogo dece se bavilo sportom, osvajalo medalje i izraslo u prave ljude, a sa mnogima je trenirao Boško Pejkić, pa je to i njegova zasluga – rekao je Mančić i dodao da nijedan sportista, koji je trenirao ili sada trenira u ovom klubu, nikada nije plaćao članarinu.

– Mi smo se Bošku zahvalili za to, tako što smo mu prošle godine dodeli povelju kao zaslužnom građaninu, ali mislim, da on mnogo više ceni to što smo sada uradili ovu stazu za njegove atletičare – istakao je Slađan Mančić, koji i sam ima opredeljenje da se ulaže u sport i sportski razvoj u rumskoj opštini.

Trener Boško Pejkić je istakao da će staza mnogo značiti atletičarima, ali i srednjoškolcima iz ove dve škole. On je zahvalio lokalnoj samoupravi i donatorima na dobijenoj stazi, koja će dobro doći za preko 110 sportista različitog uzrasta, a koji treniraju u AK „Ruma“, naravno i za sve buduće sportiste i učenike.

Rumski olimpijac Aleksandar Bundalo, sada član Opštinskog veća zadužen za sport i sam je na ovim terenima trenirao, u tada lošijim uslovima.

–  Drago mi je što su stvoreni znatno bolji uslovi za treninge i ovde se mnogo ulagalo u protekle tri godine. Lokalna samouprava je prepoznala postojanje AK „Ruma“ i rezultate koje su postizale generacije pre mene, kao i moja generacija. Sva deca će sada imati neuporedivo bolje uslove za trening, uz zaletište za dalj i troskok, rasteretiće se grupe, moći će da treniraju uporedo bez opterećenja i gužve. Sve to će doprineti boljim rezulatima na takmičenjima za koje se spremaju – zaključio je Bundalo.

S. Džakula

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.