06.06.2019.
Sport

KARATE KLUB „SREM“

Veliki uspeh Sremica

U organizaciji Blkanske federacije održano je 24. Balkansko prvenstvo za decu u Banja Luci od 30.  do 2. juna. U Sportskoj dvorani Borik. Učešće je uzelo 1.039 takmičara iz deset zemalja Bosne i Hercegovine, Crna Gora, Slovenija, Albanija, Bugaraska, Rumunija  Turska, Srbija, Hrvatska i Makedonija. Srbiju je predstavilo 188 mališana u uzrasnim kategorijama od poletaraca do nada u katama i borbama. Iz Karate kluba „Srem“ za reprezentaciju Srbije nastupilo je pet takmičarki Miona Murić i Anđela Perović u kategoriji kate, uzrast od devet godina, u borbama je nastupila Biljana Dragojlović, zatim Sara Starčević i Elena Milošević u katama. Prema rečima njihovog dugogodišnjeg trenera Ive Vinković, koja je i ovaj put predvodila reprezentaviju zajedno sa selektorima i kolegama nacionalnim trenerima, na ovo takmičenje je otišla sa izuzetno spremnim takmičarkama, što je potvrdio i sam rezultat.

– Spremale smo se za ovo Balkansko Prvenstvo temeljno i taktički. Znala sam da je konkurencija jaka što mi je bio dodatni motiv da spremim moje devojcice bolje nego prošle godine. Ovaj put sve su se vratile sa medaljama što predstavlja neverovatan uspeh za KK „Srem“, a i veliki doprinos ukupnom rezultatu Srbije na ovom prvenstvu, rekla je Iva Vinković.

Srbija je po broju medalja zauzela četvrto mesto u generalnom plasmanu. Osvojeno je ukupno 30 medalja, i to šest zlatnih, sedam srebrnih i 17 bronzanih.  Za reprezentaciju Srbije iz KK „Srema“ osvojeno je pet medalja i to tri zlatne i dve bronzane. Zlato su osvojile Anđela Perović u kategoriji devojčice od devet godina,  Elena Milošević u kategoriji devojčica od 12 godina i kata tim Anđela Perović, Miona Murić i Nađa Valšček. Bronzu su osvojile nevetovatnim borbama u repasazu Miona Murić i Sara Starčević. Biljana Dragojlović nije uspela da izbori medalju u borbama,  ali je pokazala izuzetnu spremnost i predanost u borbi, koja se završila nerešno i odlukom sudija meč je presuđen u korist protivnice.

– Što se tiče ostalih mečeva mojih takmičarki mogu reći da su dominirale i za klasu bile bolje od konkurencije i veoma sam ponosna sa njima, one su dostigle sam vrh za svoj uzrast u karate sportu. Pred njima su blistave sportake karijere, jer su pokazale sportsko ponašanje, navela je Iva Vinkovic.

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.