16.05.2019.
Društvo

SREMSKA MITROVICA

Obeležen dan Opšte bolnice

Osmog maja je u Centru za edukacije Opšte bolnice Sremska Mitrovica priređena svečanost povodom obeležavanja Dana bolnice. Pre 193 godine 7. maja započeta je gradnja bolnice, koja je najpre služila potrebama petrovaradinskog puka za vreme austro-ugarske vladavine, a zatim je kroz gotovo dva veka, stalno dograđivana. Direktor bolnice doktor Živko Vrcelj je pozdravio kolege, saradnike, predstavnike Pokrajinske vlade i lokalne samouprave, ističući važnost različitih donacija koje je bolnica dobila u proteklom periodu. Takođe,  dr Vrcelj je istakao i saradnju sa Pokrajinskim sekretarijatom za zdravstvo koji je izdvojio 100 miliona dinara za Opštu bolnicu u Sremskoj Mitrovici. Svečanost ovom prilikom su upotpunili učenici Muzičke škole „Petar Kranjčević“, a Kazneno-popravnom domu, Sirmium busu i medijskim kućama su uručene zahvalnice.

– Očekujem da ćemo prvo da realizujemo, što se tiče medicinske opreme, jeste nabavka endoskopskog stuba za Odeljenje gastroenterologije. Zatim, očekujemo i nabavku monitora za sobe za intenzivnu negu. Pored toga, tokom ove godine, radićemo i poboljšanje uslova na Odeljenju neurologije, kako bi bili bi se otvorila neourološka intenzivna nega. Takođe, nastavlja se i rad palijativne nege, iako je projekat završen 14. februara i nadam se da ćemo uspeti da proširimo i kapacitet smeštaja za terminalne i teško obolele pacijente, rekao je Vrcelj.

Doktor Živko Vrcelj je istakao da je u planu da se na Odeljenju psihijatrije naprave odvojene sobe za muške i ženske pacijente.

Doktorka Snežana Bojanić, pomoćnica pokrajinskog sekretara za zdravstvo

– Pokrajinski sekretar za zdravstvo od aprila ove godine brine o svim zdravstvenim ustanovama u Vojvodini. Saradnja sa Opštom bolnicom je daleko duža i daleko plodonosnija. Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo je u proteklom periodu izdvojio 100 miliona dinara za ovu ustanovu, to vrlo važno za rad lekara, i za zaštitu naših pacijenata. U narednom periodu se sprema rekonstrukcija bolnice, dakle, biće još mnogo posla kako bismo obezbedili građanima što bolju zdravstvenu zaštitu.

Tomislav Janković, predsednik Skupštine Grada Sremska Mitrovica je naveo da je Opšta bolnica retka institucija u gradu koja može da se pohvali jubilejom od 193 godine.

– Lokalna samouprava će nastaviti da podržava rad ove ustanove. Predstoji nam opšta rekonstrukcija bolnice, koji ćemo realizovati zajedno sa Fondom za kapitalna ulaganja, rekao je Janković.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.