22.04.2019.
Izdvojena vest

DOM ZDRAVLJA RUMA

Opština kupila automobile

Vozni park rumskog Doma zdravlja upotpunjen je sa dva nova „opelova“ vozila, „astrom“ i „ korsom“.

Lokalna samouprava je finansirala nabavku ovih vozila iz opštinskog budžeta, za šta je izdvojeno tri miliona dinara.

Predsednik rumske opštine Slađan Mančić je 15. aprila zvanično predao nova vozila direktorki Doma zdravlja Jeleni Stojanac Mračević.

– Nastavljamo da ulažemo u Dom zdravlja, kako bismo njihove usluge, posebno preventivne zaštite, podigli na još viši nivo, ali i da im olakšamo rad. Jedan je automobil za upravu Doma zdravlja, a drugi će koristiti medicinsko osoblje, s obzirom na to da se opslužuju i pacijenti u 16 sela. Dom zdravlja je rashodovao osam automobila, čiji je prosek starosti bio 15 godina, a lokalna samouprava je u prethodnom periodu donirala isto toliko vozila. Tu su i kombi vozila za prevoz pacijenata na dijalizu, ali i vozila za potrebe zaposlenih. I naša javna preduzeća pomažu, pa je tako prošle godine JP „Gas-Ruma“ doniralo jedan automobil, a polovinom prošle godine, mi smo kupili potpuno opremljeno sanitetsko vozilo – rekao je Mančić.

Mančić je dodao i da su renovirane ambulante po selima, i ta praksa će se nastaviti i u ovoj godini.

– To pokazuje naš odgovoran odnos prema Domu zdravlja, pre svega, prema našim građanima – istakao je Slađan Mančić.

Direktorka, dr Jelena Stojanac Mračević je zahvalila lokalnoj samoupravi na kupovini dva nova putnička automobila.

– Jedno vozilo je namenjeno za potrebe terenske službe, s obzirom na to da naša vozila pređu preko 200.000 kilometara i obave 30.000 poseta godišnje, dok je drugo vozilo za upravu Doma zdravlja, za odlazak na edukativne seminare i kongrese. Moram napomenuti, da u toku godine organizujemo brojne preventivne pregleda u selima naše opštine, pa su nam vozila više nego dobro došla – pojasnila je direktorka Doma zdravlja.

S. DŽ.

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.