18.04.2019.
Sport

SREMSKA MITROVICA

Promocija odbojke za predškolce

U četvrtak 11. aprila u Osnovnoj školi „Jovan Popović“ održan je školski čas odbojke u organizaciji Gradskog odbojkaškog saveza, Sportskog saveza Sremske Mitrovice i Gradske uprave za obrazovanje, kulturu i sport. Projekat je namenjen deci predškolskog uzrasta kako bi se u najranijem dobu razvila ljubav prema sportu i zdrav način života. Na današnjem času odbojke bili su prisutni mališani iz vrtića  „Leptirić“. Ilija Nedić, načelnik gradske uprave za obrazovanje, kulturu i sport je ovom prilikom uručio poklon, a to su sredstva koja razvijaju dečju koordinaciju,

–Ovo je zajednička akcija Gradskog sportskog saveza, Gradske uprave za obrazovanje, kulturu i sport i  Predškolske ustnove „Pčelica“, a cilj je da se mališanima koji borave u vrtićima pokaže koje mogućnosti bavljenje sportom pruža. Imamo lepu saradnju i sa atletskim stadionom i već naredne nedelje će biti održano i atletsko sportsko takmičenje, a finale će se određeno za  početak maja, a učesnici će biti deca iz pet gradskih objekata, rekla je direktorica PU „Pčelica“ Biljana Cvijetić.

Srđan Radovanović, sportski direktor Ženskog odbojkaškog kluba „Srem“, je naveo da je ovo projekat koji se dugo planirao, a sada je napokon došlo do njegove realizacije.

–Na zahtev direktorice PU „Pčelica“ i na moje veliko zadovoljstvo i podršku Gradskog odbojkaškog saveza, Gradskog sportskog saveza i Školske uprave kreće projekat u vrtićima – školski čas odbojke. Moram da kažem da je odbojka je najpopularniji sport u Sremskoj Mitrovici i mi se trudimo da kroz promociju ovog sporta aktiviramo što više dece. Svaki vrtić, koji bude učestvovao u ovom projektu dobiće na pokloon  sredstva koja razvijaju dečju koordinaciju, naveo je Radovanović

Nemanja Crnić, generalni sekretar Sportskog saveza Sremska Mitrovica, je istakao da su ovakvi projekti važni.

– Gradska uprava za kulturu, obrazovanje i sport, Sportski savez Grada Sremska Mitrovica i Odbojkaški savez Grada Sremska Mitrovica krenuli su u zajedničku realizaciju jednog programa koji je bitan za naš grad, a to je promocija sporta među decom predškolskog uzrasta sa teritorije Sremske Mitrovice. Naš cilj je da se ova deca bave sportom, da im on bude način života i da od malih nogu steknu zdrave navike i ljubav prema sportu. Program je ozbiljan i temeljan. Sportski savez Grada Sremska Mitrovica je od nedavno i član Saveza za predškolski sport Srbije, čime smo postali prva institucija u Sremu, koja u svom svakodnevnom radu i godišnjem programu vodi računa i o našim najmađim sugrađanima.

Z. Popović

foto: B. Tucaković

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.