21.02.2019.
Sport

MINISTAR OMLADINE I SPORTA VANJA UDOVIČIĆ U ŠIDU

Sportska hala prioritet

Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije posetio je u utorak, 12. februara Opštinu Šid. Bila je ovo radna poseta, tokom koje se ministar upoznao sa stanjem sportske infrastrukture, radu sportskih klubova, učestvovanju omladine u sportskim aktivnostima. Sa predstavnicima lokalne samouprave na čelu sa predsednikom Opštine Šid Predragom Vukovićem i njegovim zamenikom Zoranom Semenovićem, obišao je sportsku halu u Šidu u vreme kada su trening imali kadeti RK Radnički 1958.

– Imao sam priliku da sa predsednikom opštine razgovaram o stanju ne samo u sportu već i omladine i na koji način da pomognemo mladima da što kvalitetnije provode slobodno vreme. Da posmatraju svoju opštinu kao mesto gde će da ostanu i gde će da zasnivaju svoje porodice. I samim tim da jačaju opštinu Šid. Drago mi je da možemo da sagledamo sve one objektivne probleme sa kojima se suočava Opština Šid. Najveći problem je sportska hala. Sada smo se dogovorili da projekat koji postoji da se preprojektuje, neophodno je da  ga prilagodimo evropskim standardima i da sagledamo sve potrebe građana Šida.

– Naš je cilj da odgovorno razgovaramo sa predstavnicima klubova, da bi saznali kroz „živu reč” šta je potrebno. Doneli smo opremu i za rukometni i  za fudbalski klub, nastavljamo opremanje fiskulturnih sala. Samim tim, želimo da pomognemo i profesorima fizičke kulture i opštini, da časovi fizičkog budu što kvalitetniji. Da podstaknemo decu, da u  što većem broju uđu u sistem sporta, ali i da motivišemo mlade kako bi kvalitetno provodili slobodno vreme – rekao je Vanja Udovičić.

Predsednik Opštine Šid Predrag Vuković je zahvalio ministru.

– Razgovarali smo o stanju u sportskim klubovima, o sportskim terenima na teritoriji naše opštine. Nadam se pomoći, jer nam je cilj da što više dece bude na terenima i to nam je prioritet, izjavio je Vuković.

Miloš Milošević, član Opštinskog veća i trener RK Radnički 1958, kaže da im najviše u zimskom periodu nedostaje grejanje, kako bi ovaj sport bio još masovniji. Na kraju posete, ministar Udovičić je posetio i FK Sremac iz Berkasova, gde je obišao radove na rekonstrukciji objekata i terena. Ministar je najavio ulaganja republičkih organa vlasti u sportsku infrastrukturu i sportske klubove na lokalnom nivou.

D. Popov

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.