04.02.2019.
Izdvojena vest

КУКУЈЕВЦИ

Донацијом до сопственог посла

Заменик председника Општине Шид, Зоран Семеновић посетио је у петак, 1.фебруара, породично домаћинство Алена Ившића. Он је захваљујући донацијом од 2.400 евра, а на основу уговора о сарадњи између Општине Шид и немачке невладине организације Хелп на пројекту Смањење сиромаштва кроз могућности запошљавања у циљу приступања Србије Европској унији, започео сопствени посао. Финансијска средства обезбедила је шведска агенција за међународни развој и сарадњу Сида и Општина Шид, а у циљу укључивања Рома, Ромкиња и осталих угрожених група становништва у социјални и економски циклус земље, као и смањење сиромаштва.

Ален Ившић је апсолвент дефектологије на Медицинском факултету у Новом Саду и има 26 година. Аплицирао је и нашао се међу 15 лица којима су одобрена бесповратна средства за набавку опреме за почетак или развој пословне активности у просечним износима од 1.500 и 2.400 евра.

– Бавим се сечењем и цепањем дрва услужно, а и раније сам се тим бавио, међутим сада сам добио грант за ову машину (бонсек-тестера) , пријавио сам и фирму. Побољшаће се услови и квалитет на раду, с тим што се ова машина качи на аутомобил. Стара машина је била отвореног типа и била је на сопствени погон, а то је представљало проблем због временских прилика. Радим на територији општине Шид, а највише у Кукујевцима и Бачинцима, а у раду ми помаже тата – каже Ален Ившић.

Зоран Семеновић је заједно са сарадницима и представником Хелпа честитао Ившићу и пожелео успеха у раду.

– Општина Шид се захваљује донаторима на средствима које је донирала свима који су конкурисали по овом програму. Десет породица су на овај начин успеле да обезбеде средства за рад. Општина Шид је учествовала са мањим делом средстава по конкурсу и увек ћемо имати обезбеђена средства за намену такве природе, рекао је Семеновић.

У Кукујевцима је био и Предраг Ердоглија, представник немачке невладине организације Хелп, који је рекао, да спроводе пројекат самозапошљавања  тешко запошљивих група, на територији шидске општине. Захвалио се Општини Шид, донаторима, а највише похвала добио је Ален, који је успео као млад човек, да започне сопствени посао.

Општина Шид ће и даље учествовати у оваквим и сличним пројектима, који за циљ имају смањење броја незапослених.

 Д. Попов

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.