17.01.2019.
Hronika

NEZAPAMĆEN ZLOČIN U LAĆARKU

Ubio najboljeg druga

Veljko Vasiljević (18) iz Laćarka kod Sremske Mitrovice, ubijen je u subotu 12. januara tri sata iza ponoći, kada ga je sa nožem u predelu srca ubo drugar i komšija iz ulice Dušan M. (18). Osumnjičeni je nakon zločina odmah uhapšen i njemu je određeno zadržavanje u trajanju do 48 sati, nakon kojih će uz krivičnu prijavu za ubistvo biti saslušan u Višem sudu u Sremskoj Mitrovici.

O motivima ovog krvavog zločina koji je proistekao od obične svađe pa do ubistva, koje je potreslo porodice, prijatelje, meštane, poznavaoci obojice nisu želeli javno da govore, možda još zbog usleđenog šoka i neverice.

Dva nerazdvojna prijatelja, drugari iz iste osnovne škole, komšije iz ulice, dobri mladići, ovakako su za M Novine, govorili Veljkovi i Dušanovi prijatelji a i komšije iz ulice Slobodana Penezića u Laćarku, u kojoj se i desio krvav zločin. Na dečijem igralištu koje je bilo prekriveno snežnim prekrivačem, ostali su vidljivi tragovi krvi, i velika crvena mrlja gde je ubodeni Veljko ležao na samo desetak metara od ubicine kuće.

– Oni su bili u gradu i i prvo su se tamo nešto zakačili, ali su se obojica vratili svojim kućama. Međutim, svađa je nastavljena preko poruka, da bi jedan od njih dvojice onog drugog pozvao da izađe napolje da rasprave. Sreli su se na igralištu i tu je počela tuča, da bi Dušan izvadio nož i ubo Veljka. Kada je video šta je uradio, dovukao ga je do žice i počeo da doziva u pomoć i viče, tek tada je neko čuo i pozvao hitnu i policiju.- priča jedan od njihovih drugara koji je sa devojkom te večeri bio sa njima u jednom sremskomitrovačkom lokalu.

Za porodice ubijenog mladića i ubice, meštani imaju samo reči hvale, kao vredne radne i porodične domaćine. Zato su i u čudu kako je to moglo da se dogodi.

– Veljkov otac Nikica radi kao vozač u Sloveniji, nisu mu odmah rekli da mu je sin nastradao već da je ranjen. Majci Veliborki prvo su krili da joj je sin odmah izdahnuo, već da je u bolnici. Tuga velika i šok za tako divnu porodicu.- priča komšija Marko Vojvodić koji je jedva smogao snage da pređe kako bi prvim komšijama izjavio saučešće.

Na mestu zločina uprava i članovi Fudbalskog kluba “Radnički“ iz Sremske Mitrovice, zapalili su sveće i ostavili fudbalsku loptu, u znak poslednjeg pozdrava Veljku koji je bio golman ovog omladinskog fudbalskog tima.

S.Kostić

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.