17.01.2019.
Ekonomija

Mr ŽELJKO TRBOVIĆ U POSETI TEHNOGAMI

Potencijal u Šimanovcima

Prošle godine u šimanovačkoj radnoj zoni svoje sedište stacionirala je i firma Tehnogama, koja se bavi prodajom, servisiranjem i održavanjem kompresora, opreme za sušenje i filtraciju komprimovanog vazduha, generatora azota i kiseonika, kao i čilera za procesno hlađenje u industriji.

Kompaniju Tehnogama obišao je juče predsednik opštine Pećinci mr Željko Trbović, a sa radom i planovima kompanije upoznao ga je direktor Predrag Janev. Prema njegovim rečima, potencijal koji su videli u Šimanovcima višestruko im se isplatio.

– U junu prošle godine svoje sedište smo prebacili u opštinu Pećinci i prezadovoljni smo onim što smo dobili. Došli smo u sredinu koja nam je pružila adekvatnu električnu energiju, zemljište koje je građevinsko i na kojem je kompletna infrastruktura od gasa do optičkog kabla. Takođe, veoma smo prijatno iznenađeni brzinom kojom smo završili preregistraciju u Opštini. Veoma nam je drago zbog toga, jer ovde je sada naš dom i mi ovde želimo dalje da se razvijamo. Pored dobre saradnje sa lokalnom samoupravom, ostvarili smo jako dobru saradnju i sa Srednjom tehničkom školom u Pećincima. Mi želimo da omogućimo, u svom domenu i prema našim mogućnostima, učenicima bolje uslove za školovanje. S obzirom da je u pitanju mašinska škola vrlo rado smo primili jednog učenika na praksu, a i donirali smo jednu pravu kompresorsku stanicu, kako bi đaci mogli da probaju, testiraju i rade u njoj. Mi smo pre svega patriote i ponosimo se time da je naša firma 100 posto srpska firma i cilj nam je da jednog dana imamo svoj proizvod na kojem će pisati Proizvedeno u Srbiji i to ćirilicom – izjavio je Janev.

Predsednik Željko Trbović je tokom obilaska, takođe, istakao značaj kompanije kakva je Tehnogama, za našu opštinu. Kako je rekao, od velikog značaja je njihov cilj da investiraju dalje u našu opštinu, ali i stav da su Šimanovci sada njihov dom.

– Sa ovakvim stavom, ovako mladim, ambicioznim i pre svega, ljudima koji vole svoju zemlju, naša privreda ima veliki potencijal. Takođe, veoma mi je drago da se Tehnogama priključila mnogobrojnim kompanijama iz Šimanovaca koje svojim društveno-odgovornim ponašanjem pomažu lokalnu zajednicu – rekao je prvi čovek pećinačke opštine.

Na oko jedan hektar površine nalazi se 1.000 kvadrata savremeno opremljenog objekta, koji čine kancelarijski i izložbeni prostor, trening centar, servisni centar, prostor za testiranje opreme i magacinski prostor. Kompanija Tehnogama trenutno zapošljava 18 radnika, a u planu je proširenje, jer kako kaže direktor Janev imaju potencijala, znanja, ideja i potreba.

Tokom razgovora sa predsednikom Trbovićem i obilaska kompanije, Predrag Janev istakao je i značaj stalne edukacije i razmene znanja, jer kako kaže zajednički je cilj napredovanje i usavršavanje.

– Jako nam je važno da se konstantno edukujemo, tako da veoma često posećujemo razne edukacije kod naših partnera proizvođača opreme, a zatim to znanje prenosimo putem seminara na naše partnere, odnosno distributere u Srbiji. Na taj način im pružamo znanje i tehničku podršku, kako bi mogli raditi lokalno – izjavio je Janev i dodao da se kompanija veoma uspešno poslednjih godina razvija i u regionu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.