20.12.2018.
Sport

SAVEZ SPORTOVA OPŠTINE INĐIJA

Uručene nagrade najboljima

Savez sportova opštine Inđija održao je 12. decembra redovnu godišnju skupštinu na kojoj su, u svečanom delu, uručene tradicionalne nagrade najuspešnijim sportskim klubovima, pojedincima i sportskim radnicima u 2018. godini. Prema odluci Komisije, najuspešniji muški kolektiv je FK Inđija, a ženski ŽRK Železničar. Najuspešniji sportista-senior je Miloš Segedi, član Atletskog kluba Železničar, u ženskoj konkurenciji tu titulu odnela je Suzana Miličić, rukometašica ŽRK Železničar. U kategoriji omladinaca/ki najuspešniji u 2018. godini su brat i sestra Dimitrije i Anastasija Gaćeša, članovi Streljačkog kluba Mladost iz Inđije. Mihailo Grubić, karatista i Iva Kukić, članica Tekvondo kluba Elit najuspešniji su pioniri, dok je najuspešniji ženski stručnjak Dragana Mladenović iz AK Inđija, i u muškoj konkurenciji Milan Kresojević iz Džudo kluba Bezbednost. Jelena Miličević iz Udruženja ženskog fudbala Inđija je najuspešniji ženski radnik u 2018. godini.

Predstavnici Saveza sportova istakli su na godišnjoj skupštini da su u prethodnih godinu dana uspeli da omoguće svim sportskim udruženjima normalne i pristojne uslove funkcionisanja.

– I pored teškog stanja u budžetu opštine Inđija, uvećana su sredstva sportskim udruženjima, a u narednom periodu je obećano finansiranje na kojem mogu da nam pozavide i mnogo veće sredine od naše – rekao je Ljubomir Kovačević, sekretar Saveza sportova opštine Inđija i dodao da su se svi klubovi regularno takmičili zahvaljujući racionalnom trošenju sredstava ali i pomoći lokalne samouprave.

– Ono što je svakako važno, nijedan klub nije istupio iz regularnog sistema takmičenja. U većini klubova su uloženi maksimalni napori da bi se ostvarili najbolji mogući rezultati – rekao je Kovačević.

On je naglasio da su u prethodnom periodu značajno popravljeni i uslovi za rad zaposlenih u Savezu sportova opštine Inđija.

– Dodatno je uređena zgrada SSOI, u koju je vrlo malo sredstava uloženo u proteklih 20 godina. Unutrašnjost objekta je kompletno uređena, fasada zgrade je osvežena i uspeli smo da pružimo pomoć Opštinskom fudbalskom savezu, tako što smo im obezbedili prostorije u dvorištu našeg Saveza – rekao je sekretar SSOI.

Predstavnici Saveza sportova zahvalili su se na simboličan način predstavnicima Opštine Inđija, javnih preduzeća i ustanovama na pruženoj pomoći i podršci u radu.

Predsednik opštine Inđija Vladimir Gak obratio se prisutnima i najavio više ulaganja u sportsku infrastrukturu, ali i osnivanje novih, sportskih kolektiva.

– Sa izgradnjom Akademije sporta, krenuće se na proleće i uz nju će se nalaziti i sala za borilačke veštine, koju će koristi svi borilački klubovi sa teritorije naše opštine – istakao je Gak i dodao:
– Uradili smo projekat za ekološku, trim stazu, od zoološkog vrta do šume iza Leja, dužine oko dva kilometra. Takođe, tu je i izgradnja sportske sale u Beški, a radićemo i na sređivanju fudbalskih terena po našim selima.

Kako je istaknuto, na kraju biće ponovo oživljen bokserski klub, a nakon izgradnje zatvorenog bazena, koja se planira za 2020. godinu biće osnovan i vaterpolo klub u Inđiji.

M. Đ.

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.