19.12.2018.
Aktuelno, Društvo

JKP TOPLIFIKACIJA

Poskupljenje od 1. januara

U ponedeljak, 17. decembra, direktor JKP Toplifikacija u Sremskoj Mitrovici Slavko Sladojević održao je konferenciju za medije povodom dvadesetčetvoročasovnog režima grejanja koji je uveden od 19. decembra, kao i poskupljenja koje će uslediti od 1. januara naredne godine zbog povećanja cena energenata.

Prema njegovim rečima, kao i prethodnih godina, JKP Toplifikacija u dogovoru sa lokalnom samoupravom odlučilo je da uvede izmenjen režim grejanja.

– Od 19. decembra do 20. januara grejanje će raditi 24 sata dnevno. Sve zavisi od vremenskih prilika. Nekad ćemo grejati tako, a ukoliko vremenski uslovi budu dozvoljavali, nekad ćemo grejati do ponoći. Prema standardnom režimu grejanja, sa njim se počinje od šest sati ujutru, i traje do 21 čas, a vikendom od sedam do 22 časa – izjavio je direktor Slavko Sladojević.

Kada je reč o poskupljenju grejanja, on je naveo da se cena nije menjala od januara 2017. godine.

– U odnosu na tad, cene gasa poskupele su preko 30 odsto. Pošto smo u obavezi da primenjujemo metodologiju za formiranje cena na osnovu cene energenata, i cena grejanja je trebala da bude veća za 30 posto. Međutim, zahvaljujući investiciji iz 2012. godine, kada su energane počele da rade na biomasu, uspeli smo da kompenzujemo ovakav udar cena gasa. Da toga nema, morali bismo svake godine da menjamo cenu – rekao je Slavko Sladojević i dodao da se fiksni deo računa neće menjati, nego će biti povećan samo varijabilni deo računa koji se odnosi na potrošnju energenata.

N. M.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.