19.12.2018.
Aktuelno, Ekonomija

OPŠTINA INĐIJA NA SAJMU PRIVREDE U NIŠU

Dogodine sajam i u Inđiji

Opština Inđija zajedno sa preduzetnicima uzela je učešće na Sajmu privrede i preduzetništva Ekspo Niš, koji je održan 13. i 14. decembra.

Kako je najavio prvi čovek opštine Vladimir Gak, Inđija je pozvana na sajam jer je u poslednje dve godine dobrim primerom pokazala kako postati lider u privlačenju investicija jer je potpisala devet ugovora o zakupu zemljišta.

Predsednik opštine Inđija istakao je da postoji inicijativa da se napravi prohodnost lokalne privrede na region Južne Srbije, kao i da se ostvari kontakte sa opštinama u ovom delu naše zemlje. On je najavio da će sledeće godine u Inđiji organizovati veliki sajam privrede koji će okupiti privredne subjekte iz cele Srbije.

Pored predstavnika inđijske lokalne samouprave na sajmu su se predstavili i inđijski preduzetnici, koji su prema rečima predsednika Gaka, nosioci privrednog razvoja opštine. Među njima najviše je bilo onih kojima je primarna delatnost poljoprivredna proizvodnja. Sajam privrede organizovali su Grad Niš i Gradska opština Pantelej u cilju unapređenja poslovnog ambijenta i razvijanja privrednog potencijala grada i regiona, novog preduzetništva i radnih mesta.

M. Đ.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.