04.10.2018.
Aktuelno, Ekonomija

NOVA PAZOVA: ODRŽAN 12. REGIONALNI SAJAM PRIVREDE

Divan je privredni Srem

Regionalni sajam privrede, 12. po redu, održan je 27. i 28. septembra na Kompleksu sportsko-rekreativnih bazena u Novoj Pazovi. Svečanom otvaranju održanom u četvrtak 27. septembra prisustvovali su, kao organizatori, predstavnici Privredne komore Srbije i Opštine Stara Pazova, a svojim obraćanjem prisutnima Sajam je otvorio zamenik pokrajinskog sekretara za privredu i turizam Pavle Počuč, koji je tom prilikom ukazao na značaj ove manifestacije za privredni razvoj ovih krajeva, kao i na ulogu Opštine Stara Pazova u njemu.

Nermina Ljubović, savetnica predsednika Privredne komore Srbije, u svom obraćanju prisutnima izrazila je zadovoljstvo svojim prisustvom na ovom događaju.

– Srem zaista ima šta da ponudi i čime da se pohvali, a Stara Pazova je bila i ostala simbol preduzetničkog duha, preduzetničke inicijative, i izuzetan primer toga kako lokalni preduzetnički duh može postati vidljiv i prepoznatljiv, kao i doprineti unapređenju privrednog ambijenta i privlačenju investicija – izjavila je Nermina Ljubović i dodala da je ova manifestacija dobra prilika za promovisanje privrede u regionu, ali i razmenu iskustava domaćih privrednika.

– Zbog toga je Privredna komora Srbije zajedno sa Opštinom Stara Pazova organizovala ovu manifestaciju koja je okupila oko 150 izlagača. Verujemo da će sledeće godine biti još više izlagača i da će biti ostvareni uspešni poslovni kontakti – zaključuje Ljubovićeva.

Zamenik predsednika Opštine Stara Pazova, Milan Beara, ispred organizacionog odbora ovogodišnjeg Regionalnog sajma privrede, istakao je da je ova opština uvek bila jedna od vodećih po pitanju preduzetništva.

– Želimo da ovaj Sajam još dugo traje i čuvaćemo tradiciju. Nadam se da ćemo svake godine biti napredniji i da će Sajam imati sve više smisla i želimo da svi privrednici koji su ga posetili ove godine dođu i naredne – izjavio je Milan Beara.

Na ovogodišnjem Regionalnom sajmu privrede učestvovali su izlagači kao iz zemlje, tako i iz inostranstva, a prisutni su mogli da vide izložene proizvode ručne radinosti, proizvode prehrambene industrije, kao i domaće prehrambene proizvode, IT opremu, metalnu i plastičnu galanteriju, kao i brojne druge proizvode ovogodišnjih izlagača.

U okviru Sajma, kao prateća manifestacija, održan je i Sajam zapošljavanja, a bilo je reči i o dualnom obrazovanju, kao i promociji domaćeg turizma i pratećih proizvoda. Takođe, svi zainteresovani mogli su da odslušaju i predavanja o aktuelnim temama u oblasti privrede i zakonskih regulativa u istoj oblasti. Ispred Regionalne privredne komore Sremskog upravnog okruga izlagače je obišao direktor Predrag Mujkić.

N. Milošević

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.