04.10.2018.
Aktuelno, Društvo

PAVLOVCI

Renoviranje centra sela

Posle dobijanja javne led rasvete, u najmanjem selu u rumskoj opštini, Pavlovcima, u toku su radovi na kompletnom renoviranju zgrade u samom centru sela, u kojoj je smeštena Mesna kancelarija i ambulanta.

Sa tokom radova upoznao se predsednik opštine Slađan Mančić, koji je istakao, da se svi objekti od javnog značaja, kako u gradu, tako i selima, postepeno sređuju, jer oni predstavljaju i sliku same Opštine, ali i stava lokalne vlasti, koja daje podjednak značaj svim sredinama, bez obzira na njihovu veličinu.

Prošle godine je na ovom objektu rekonstruisan krov i postavljeni novi oluci.

– Sada se radi fasada, kao i adaptacija svih unutrašnjih prostorija u kojima su Mesna kancelarija i ambulanta. Te radove finansiramo iz budžeta i njihova vrednost je oko 2,2 miliona dinara. Međutim, tokom ovog obilaska, razgovarao sam sa doktorkom i medicinskom sestrom, koje su zamolile da se uradi odvojena prostorija za medicinsku sestru, kao i da zamenimo dvoja vrata, tako da ćemo morati odobriti još neka dodatna sredstva – istakao je Slađan Mančić.

On je dodao da se ovim radovima pokazuje da nema zapostavljenih sela, te da će i centar Pavlovaca dobiti lepši izgled.

Što se tiče rekonstrukcije škole u ovom selu, koja je takođe u centru, sredstva za to postoje na poziciji OŠ „Zmaj Jova Jovanović“ čija je to područna škola.

– Na raspolaganju ima oko 1,4 miliona dinara i mi čekamo početak radova na jednoj od dve „Zmajeve“ područne škole, bilo u Pavlovcima ili Malim Radincima. Novac je obezbeđen, mi smo urgirali da radovi na sanaciji područnih škola krenu što pre, a na „Zmajevoj“ školi je da odluči gde će biti ti radovi – ukazao je Slađan Mančić.

Gordana Zec, predsednica saveta MZ Pavlovci, kaže da je zgrada bila dosta ruinirana i da je dobro da će se urediti.

– Prošle godine smo radili krov, a sada se izvode baš veliki radovi, što je dobro da se vidi da se i u našem selu radi na poboljšanju uslova života, pogotovo u ambulanti gde nam dolaze bolesni sugrađani. Nama doktor dolazi svaki dan od 11,30 do 13,30 časova, što nam je jako važno, jer imamo dosta starih ljudi u selu – rekla je Gordana Zec.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.