20.09.2018.
Kultura

Ruma

Dobra stara „buba“

Rumljani su imali priliku da izbliza pogledaju i uživaju u starim, ali dobro održavanim, popularnim „bubama“, kako putničkim automobilima, kabrioletima, tako i kombijima, koji su 16. septembra bili izloženi na Gradskom trgu.
Reč je o poslednjem okupljanju vlasnika folksvagenovih „buba“ u ovoj godini, čiji je domaćin, četvrti put zaredom, Ruma.
Slavko Hadžić, koji je uz pomoć Saveza sportova i lokalne samouprave organizovao ovaj skup, kaže da ima 35 „buba“ različitih, veoma živih boja, ali su sve izuzetno dobro reparirane i održavane.
– Trudimo se da svake godine bude što više automobila, a među ovima je najstariji iz 1958. godine. Ljubitelji ovih kultnih kola su ne samo iz Srbije, nego i svih bivših JU republika, a ove godine prvi put imamo i Poljake – kaže organizator Slavko Hadžić.
Posle Gradskog trga i vožnje rumskim ulicama, učesnici „bubijade“ su otišli u Borkovac, gde su i noćili, u šatorima ili bungalovima pored jezera.
Njihovo druženje je okončano sutradan, u popodnevnim satima.
Jedan od ponosnih vlasnika „bube“ je i Aleksandar Jovanovski, koji je sa svojim ljubimcem došao iz makedonskog grada Kočani. Njegova narandžasta buba je stara 46 godina.
– Nije toliko skupo njeno održavanje, koliko sama restauracija. Ja sam je sam restaurirao godinu dana polako, kako sam želeo. Sada je koristim svaki dan, nije samo za pokazivanje – rekao je za naše novine Aleksandar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.