20.09.2018.
Ekonomija

Industrijska zona

Nastavak opremanja

Pet i po miliona dinara Opština Inđija dobila je za realizaciju projekta izvođenja radova na opremanju lokacije 15 severoistočne radne zone. Radi se o konkursu Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo za sufinansiranje izgradnje, sanacije i rekonstrukcije objekata fekalne kanalizacije. Ukupna vrednost radova je 11,7 miliona dinara, a ostatak finansira opština Inđija. Ovim projektom završiće se izgradnja fekalne kanalizacije duž desnog kraka saobraćajnice C2, tako da će lokacija 15 severoistočne industrijske zone biti potpuno komunalno opremljena. Kako su istakli predstavnici opštine Inđija, rok za završetak radova je do kraja ovogodišnje građevinske sezone.
Podsetimo da je prvi čovek opštine Inđija Vladimir Gak, više puta istakao da je radna zona bila komunalno neopremljena, kada su preuzeli odgovornost za opštinu Inđija, a u poslednjih godinu i po dana urađene su saobraćajnice, vodovodna i gasna mreža, te je preostala da se uradi samo fekalna kanalizacija.
U poslednje dve godine potpisani su ugovori za osam investicija, a poslednja u nizu je domaća građevinska firma Mikom, koja će u pomenutoj radnoj zoni na parceli od šest hektara, izgraditi fabriku za proizvodnju smeštajnih kontejnera. Predviđeno je da kod novosadskog investitora, nakon izgradnje postrojenja, posao dobije 150 radnika.

M.Đ.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.