31.08.2018.
Aktuelno, Poljoprivreda

Inđija

Pomoć stočarima

39 stočara sa teritorije opštine Inđija, potpisalo je ugovore za dodelu sredstava za veštačko osemenjavanje, u petak 24. avgusta u prostorijama Agencije za ruralni razvoj.
– Povraćaj sredstava se vrši u ukupnom iznosu od 100 posto, a vrednost ugovora koje smo uručili poljoprivrednicima iznosi 750.000 dinara –istakla je Ivana Pejović Ševrt, direktorica Agencije za ruralni razvoj opštine Inđija i podsetila da ukupan iznos agrarnog budžeta za tekuću godinu iznosi 28 miliona dinara i obuhvata nekoliko podsticajnih mera.
– Početkom avgusta, 109 poljoprivrednika potpisalo je ugovore o dodeli bespovratnih sredstava za investicije u mehanizaciju i pčelarstvo. Mi ćemo do kraja godine realizovati i meru, koja se odnosi na osiguranje useva i plodova sa povraćajem sredstava u iznosu od 60 odsto – kaže Pejović Ševrt i ističe da se prvi presek za dodelu podsticajnih sredstava odnosio na period od 15. novembra 2017. godine do 30. maja 2018. godine, drugi se radi za period od 1. juna do 31. oktobra i za ta sredstva će moći da se podnose zahtevi od 15. septembra do 15. novembra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.