31.08.2018.
Aktuelno, Ekonomija

Šid

Traktor na poklon

U utorak 21. avgusta, predsedniku opštine Vrginmost uručen je poklon, traktor sa pratećom mehanizacijom, čime je ispunjeno obećanje, koje je predsednik Srbije Aleksandar Vučić dao prilikom posete toj opštini.
Traktor marke Belarus svečano su u Šidu u Industriji mesa Srem Šid uručili Milenko Đurđević i Bratislav Bogatić. Svečanosti je prisustvovao i ministar poljoprivrede Branislava Nedimovića.
Ministar je podsetio da je dodeli traktora prethodila poseta srpskog predsednika opštini Vrginmost u februaru. Tom prilikom Aleksandar Vučić je razgovarao sa srpskim stanovništvom i upoznao se sa njihovim problemima. Kako je najavio ministar poljoprivrede, Srbi u ovoj hrvatskoj opštini dobiće i jedno komunalno vozilo.
– Ovo je dokaz da gde god da Srbi žive, bilo da su na Kosovu, u Hrvatskoj, država Srbija će im uvek pružati pomoć i podršku, rekao je Nedimović.
Zahvalio je vlasnicima firmi Agropapuk, Bratislavu Bogatiću i Đurđević Milenku Đurđeviću, koji su vlasnici Industrije mesa Srem Šid, što su poklonili traktor opštini Vrginmost.
Bratislav Bogatić je rekao da mu je velika čast što je ugostio ljude iz Vrginmosta i što je doniranjem traktora ispunio predsednikovo obećanje.
On je podsetio da je predsednik Vučić pre desetak dana posetio industriju mesa Srem Šid, koja je jedna od najuspešnijih kompanija, zahvaljujući dobrim ekonomskim odnosima sa Turskom.
– Zadovoljni smo što smo mogli da pružimo pomoć Srbima u Vrginmostu, uvek ćemo im biti na raspolaganju, istakao je Milenko Đurđević.
Traktor je primio predsednik opštine Vrginmost Milan Vrga, koji je zahvalio predsedniku Srbije i donatorima na novoj mašini, koja će opštini puno značiti.
–Opština Vrginmost ima problem sa nezaposlenošću, ali i sa odlivom stanovništva. Mali je broj povratnika, uglavnom su to stariji ljudi, dok mlađi odlaze u treće zemlje. Najvažnija privredna grana je prerada drveta, a ovaj traktor ćemo koristiti u komunalne svrhe, izjavio je Milan Vrga.

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.