11.07.2018.
Društvo

Opština Irig

Nagrade za najbolje učenike

U petak, 6. jula, iriška lokalna samouprava tradicionalno je, na čelu sa predsednikom opštine Stevanom Kazimirovićem, svojim najboljim osnovcima i srednjoškolcima dodelila nagrade za postignute uspehe tokom školovanja. Najboljim iriškim učenicima predsednik Kazimirović uručio je knjige, ali i novčane nagrade u rasponu od pet do 15 hiljada dinara u zavisnosti od školskih, ili uspeha na takmičenjima, koje su postigli.
Luka Fodog, učenik osmog razreda OŠ „Dositej Obradović“ u Irigu, izjavio je da je za postizanje ovakvog uspeha potrebno puno odricanja.
– Veliki je uspeh biti najbolji u svojoj generaciji. Ova nagrada biće mi podstrek da tako nastavim i u budućnosti – rekao je Luka, kojem je ovom prilikom dodeljeno više nagrada iz različitih oblasti.
Žuli-Odre Marković, učenica OŠ „Milica Stojadinović Srpkinja“ iz Vrdnika, takođe je osvojila više nagrada, i zajedno sa Lukom Fodogom ovom prilikom odnela je najviše priznanja.
– Za mene je ovo lepa satisfakcija. Osećaj je zaista lep. Kao što je Luka rekao, potrebno je dosta odricanja, ali se sve to na kraju ipak isplati. Mene interesuje više oblasti, ali sam odlučila da se opredelim za medicinu – kaže Žuli-Odre.
Prema rečima Jovanke Stanojević, maturantkinje SSŠ „Borislav Mihajlović Mihiz“, za sve je potrebna samo dobra organizacija, i na taj način može se učiti, baviti sportom, a nađe se i slobodnog vremena.

N. Milošević

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.