04.06.2018.
Izdvojena vest

Erdevik

19. Sremska kulenijada

Sremska kulenijada, u organizaciji Privredne komore Srbije, Sremske privredne komore, Opštine Šid, šidske Turističke organizacije i Kulturno-obrazovnog centra, kao i Mesne zajednice Erdevik, već 19. put održana je u subotu, 2. juna, u Erdeviku. Ovu tradicionalnu manifestaciju i ove godine posetilo je više hiljada ljudi iz svih krajeva naše zemlje, a i šire, koji su na desetinama štandova mogli da kupe i degustiraju najbolje sremske mesne prerađevine, kao i sireve, med i vina domaćih proizvođača.
Manifestaciju su svečano otvorili sekretar Udruženja industrije u Privrednoj komori Vojvodine Zoran Trpovski, pomoćnik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Milorad Malić, predsednik opštine Šid Predrag Vuković, kao i predsednik Saveta mesne zajednice Erdevik Zoran Mašić.
Apsolutni pobednik ovogodišnje Sremske Kulenijade je među 112 pristiglih uzoraka, kao i prethodne godine, porodica Lemajić. U kategorijama u prirodnom i veštačkom crevu, kulen koji se proizvodi u ovom gazdinstvu i ove godine pokazao se kao apsolutno najbolji. Predrag Lemajić, osnivač cele ove tradicije u porodici, rekao je da je u ovom poslu najvažnija ljubav, koju je on preneo i na svoje naslednike.
Manifestacija je propraćena bogatim kulturno-umetničkim programom, a završena je koncertom rok grupe Generacija 5.

N. Milošević

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.