02.04.2018.
Izdvojena vest

Premijerka Ana Branabić otvorila logistički centar „Agromarketa“ u Inđiji

Domaći investitori su uvek dobrodošli

Премијерка Србије Ана Брнабић и председник Општине Инђија Владимир Гак отворили су у петак, 30. марта нови логистички центар једног од водећих снабдевача тржишта пестицида, семенске робе и гарден уређаја у региону, компаније Агромаркет, који тренутно у том граду запошљава преко 65 радника.
Премијерка Србије том приликом је истакла да је ове године циљ Владе Србије убрзање економског раста, којег неће бити без покретања локалног економског развоја и додала да локалне самоуправе морају саме да се активирају у унапређењу климе пословања у својој средини.
Председник Општине Инђија Владимир Гак истакао је на отварању логистичког центра да је то велики дан за Инђију и да им је увек драже, као локалном руководству, када имају прилику да отворе погон неког домаћег инвеститора и додао:
– Једном приликом сам најавио да ће Инђија до 2020. године бити највеће градилиште у Срему и ако узмемо да је наш регион привредни покретач Србије, онда није тешко донети и тај закључак какве су наше амбиције. Све што смо радили у претходних годину дана доказ је томе да је наша амбиција била оправдана, да смо имали жеље и знања да то спроведемо у дело, каже Гак и додаје да је тренутна стопа незапослености у Инђији 4,85 одсто тј. 2.042 пунолетна лица се налазе на евиденцији Националне службе за запошљавање.
Компанија Агромаркет покренула је изградњу логистичког центра у Инђији почетком 2017. године, а у јануару 2018. отпочела је снабдевање купаца на територији Војводине. Укупна вредност инвестиције износи 7,5 милиона евра, од чега је вредност грађевинског објекта шест милиона евра, а опреме 1,5 милиона евра.

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.