23.03.2018.
Sport

Ruma

Priznanja najboljim sportistima

Najboljim sportistima i klubovima rumske opštine za postignute sportske rezultate u 2017. godini uručena su priznanja i novačne nagrade na svečanosti koja je 15. marta održana u holu Kulturnog centra „Brana Crnčević“. Ovo je, kao i ranijih godina, uvek prilika da se uverimo koliko ozbiljnih, mladih i talentovanih sportista ima u Rumi.
Najbolji sportisti su se birali u više kategorija. Pored pionira, juniora, seniora, najboljih škola, pedagoga fizičke kulture, kao i sportskih radnika uručene su i specijalne nagrade i nagrade za doprinos u sportu.
Najbolji pionir u prošloj godini je Stefan Zubović iz DŽK „Sloven“, a najbolja pionirka je Jovana Vasiljević iz TK „Zmaj“.
U kategoriji kadeta najbolje rezultate je ostvario Marko Vidaković iz SBK „Ruma“, dok je najuspešnija kadetkinja bila Ana Bjelić iz DŽK „Sloven“. Najuspešniji junior je Nenad Jovanović iz BK „Sloven“, a najbolja juniorka Jovana Mušicki iz TK „Zmaj“. U prošloj godini najbolje preduzeće u sportskoj rekreaciji je bilo „Mitas“, najbolji pojedinac RSI – Nikola Cvetičanin, takođe iz Mitasa, najuspešnija osnovna škola je bila gradska OŠ „Veljko Dugošević“, a u kategoriji srednjih Gimnazija „Stevan Puzić“. Dušan Dimić je najbolji pedagog fizičke kulture iz OŠ „Veljko Dugošević“, a za srednje Vera Milovančević iz Gimnazije „Stevan Puzić“, najbolji sportski radnik je Petar Stolić, najuspešniji trener Borko Krstić iz TK „Zmaj“, dok je najbolja muška sportska ekipa Atletski klub Ruma, a ženska ŽRK „Sloven“. Za najbolju seniorku je proglašena Iris Jović Vujaković iz TK „Zmaj“, a za seniora iz istog kluba Nikola Vučković.
Uručene su i specijalne nagrade koje su dobili Biljana Pivalica iz Planinarskog kluba „Borkovac“, Aleksandar Bursać, košarkaški reprezentativac, Nevena Novaković, gimnastičarka, kao i Milorad Ignjatović, za dugogodišnji rad na afirmisanju sporta i rekreacije i za učestvovanje u organizaciji 1. Rumskog polumaratona.
Nagradu sportske legende posthumno su dobili Mile Dragišić, profesor, dugogodišnji rukometni trener i Dušan Tomić, dugogodišnji golman Slovena, koji je potom izgradio uspešnu fudbalsku karijeru i u inostranstvu.
Preduzeće „Vai vai instant nudle“ dobilo je priznanje za doprinos u razvoju sporta i rekreacije na teritoriji rumske opštine.
I ove godine se potvrdilo da su rumski sportisti posebno dobri u borilačkim sportovima – tekvondou, savate boksu, boksu i džudou, a najviše nagrada za prošlu godinu je otišlo Tekvodno klubu „Zmaj“.
Reč je o pet nagrada, koliko je ovaj klub dobio i za prethodnu godinu što dokazuje ozbiljan rad i rezultate.
Nenad Jovanović, dobitnik priznanja u juniorskoj kategoriji bavi se boksom osam godina i kaže da je to težak je i naporan sport. Nenad ima 17 godina i takmiči se u poluvelter kategoriji. Učenik je SSŠ „Branko Radičević“ na smeru ekonomski tehničar. Kaže ozbiljni treninzi malo utiču na obaveze u školi, mada ima podršku svojih profesora. Ovo mu je treće opštinska nagrada.
I Iris Jović Vujaković je više puta, u mlađim kategorijama, dobijala ovo opštinsko priznanje za najboljeg sportistu.
naše novine Iris Jović Vujaković.
Na dodeli priznanja uspešnim sportistima, sportskim radnicima i kolektivima na dobrim rezultatima je čestitao, u ime lokalne samouprave, koja je i pokrovitelj ove dodele nagrada, Stevan Kovačević, predsednik SO Ruma. On je rekao da lokalna samouprava posvećuje veliku pažnju razvoju sporta i stvaranju uslova za razvoj rumskih sportista.
– U ovoj godini iz opštinskog budžeta za razvoj sporta i fizičke kulture opredelili smo nešto više od sto miliona dinara. To je značajno veći iznos u odnosu na prethodnu godinu. Vodili smo računa da ulažemo u razvoj sportske infrastrukture za bolje uslova za trening i takmičenje naših mladih sportista, ali i za njihovo stimulisanje i nagrađivanje. Najboljim sportistima dodeljujemo i sportske stipendije, ali finansiramo i njihovo učešće na međunarodnim takmičenjima. Mislim da je ovakva svečanost značajna jer je to način da se ovim mladim i uspešnim ljudima odužimo i zahvalimo – smatra Stevan Kovačević.
Recimo i to da u rumskoj opštini, sa više ili manje uspeha deluje stotinak sportskih klubova.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.