23.02.2018.
Aktuelno

Novi investitor stigao u Inđiju

Komšijska saradnja otvorila 50 radnih mesta

Novi investitor stigao je u Inđiju iz komšijske Nove Pazove. U pitanju je kompanija „Priča ketering“ koja je kupila zemljište površine 2,3 hektara u industrijskoj zoni. Ugovor o kupovini zemljišta potpisali su u utorak, 20. februara predsednik Opštine Inđija Vladimir Gak i predstavnici pomenute kompanije.
– Opština Inđija otuđila je zemljište iz javne svojine vrednosti 12,7 miliona dinara, što je direktan prihod za našu lokalnu samoupravu, a ono što je još značajnije, jeste činjenica da ćemo u prvoj fazi zaposliti 50 radnika – istakao je predsednik Opštine Inđija i dodao:
– Dugoročno gledano mi smo za Inđiju napravili nešto što je daleko više od ovog iznosa koji sam pomenuo, jer na 50-tak radnika, koji će biti zaposleni kod ovog investitora, moći ćemo u budućnosti da računamo i na prihod od poreza na zarade i poreza na imovinu.
Izgradnja objekta površine 1000 kvadratnih metara trebala bi da počne do kraja godine, najavljuju investitori iz Nove Pazove. Kompanija „Priča ketering“ bavi se industrijskim keteringom i u logističkom centru u Inđiji spremaće se preko 200 obroka različitih nutritivnih vrednosti.
– Zbog dobre saradnje sa Opštinom Inđija i prepoznatim privrednim potencijalom, uspeli smo da se dogovorimo i dobijemo dobre uslove. Još uvek radimo na projektu i siguran sam da ćemo pred kraj 2018. godine startovati sa radovima na izgradnji našeg logističkog centra – istakao je Marko Krajišnik, direktor kompanije „Priča ketering“ i dodao da bi izgradnja logističkog centra u Inđiji trebala da učvrsti pozicije kompanije na tržištu.
– Za početak ćemo otvoriti 50 radnih mesta a nadam se da će taj broj vrlo brzo biti mnogo veći. Verujem da ćemo imati novih investicija a samim tim i novih klijenata, što bi trebalo da utiče na proširenje kapaciteta. Na našim prostorima ne postoji ovakva vrsta organizovanja posla, tako da ćemo iz Inđije snabdevati sve naše poslovne jedinice u zemlji – rekao je Krajišnik.

M.Đ.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.