05.02.2018.
Aktuelno

U susret šestoj „Čvarkijadi“ u Krčedinu

Čvarak, omiljena sremačka bombona

Recept za pravi sremački čvarak možda će moći i da dobiju oni koji budu uporni ali i oni koji dođu u nedelju, 11. februara na šestu „Čvarkijadu“ u Krčedinu, koja će biti održana ispred restorana „Merak mi je“.
Nišlija sa trajnim boravkom u Sremu, Boban Stojadinović uspešno organizuje pomenutu manifestaciju pet godina unazad, i ove godine, šesti put po redu, očekuje veliki broj ekipa iz celog Srema i Bačke.
– Počinjemo sa takmičenjem u 11 časova i očekujemo da će čvarci biti gotovi do 15 časova. Kotizacija je 2.500 dinara i svaka ekipa dobija 25 kilograma masnoće za topljenje kao i drva. Pored toga, takmičari moraju doneti pribor: oraniju, ložište, mešalicu, nož i dasku. Čvarci ostaju takmičarima i mogu ih prodati na licu mesta, a masnoću predaju nama. Ove godine ćemo primiti maksimalno 20 ekipa, jer su nam kapaciteti ograničeni – ističe Stojadinović i dodaje da su i ove godine pripremili vredne nagrade poput opreme za topljenje čvaraka i kućnih aparata.
– Prošle godine učestvovalo je 25 ekipa, iako je interesovanje bilo mnogo veće, jer se prijavilo preko 50 ekipa. „Čvarkijada“ je nastala sa ciljem da se takmičari, pre svega, druže i steknu nova znanja i prijateljstva – kaže Boban Stojadinović, organizator.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.