27.12.2017.
Aktuelno

Zavičajni muzej Ruma

Plaketa „Milivoj Nikolajević” Slavku Živanoviću

Već po tradiciji, Likovna kolonija „Borkovac“ se održava krajem avgusta, a nastali radovi se izlažu u decembru.
Tako je bilo i ove godine – izložba je otvorena 26. decembra u Zavičajnom muzeju Ruma, a na njoj je Plaketa „Milivoj Nikolajević“ uručena mr Slavku Živanoviću, akademskom vajaru iz Beograda.
Učesnike ovogodišnje kolonije i brojne posetioce pozdravila je direktorka Snežana Janković, dok je o samoj koloniji i ovogodišnjim učesnicima govorio Dragomir Janković, viši muzejski savetnik.
Ovogodišnja Borkovačka kolonija je organizovana po 45. put, a Janković je podsetio da je njen neposredni organizator od 1995. godine upravo Zavičajni muzej.
– Novina je da od 2014. godine organizujemo tematske likovne kolonije. Ove godine su zajedno stvarali umetnici koji su u svojim konstruktivnim trodimenzionalnim radovima, formom na tragu tradicije avangardnih likovnih dadaističkih manifestacija – redimejda i asamblaža – rekao je Dragomir Janković.
Žiri je odlučio da ovogodišnju nagradu dobije mr Slavko Živanović koji se, po rečima žirija u obrazloženju, izdvojio inventivnom i duhovitom upotrebom ponuđenih gotovih materijala i predmeta.
Nagrada podrazumeva samostalnu izložbu koja će se, tokom naredne godine, organizovati u Zavičajnom muzeju.
Na dobijenoj nagradi ali i hrabrosti da se organizuje ovakva jedna kolonija zahvalio se nagrađeni autor.
– Moram da kažem da smo letos uživali radeći u Rumi, a ja se nadam da će i publika uživati u nastalim radovima – rekao je Slavko Živanović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.