11.12.2017.
Politika

Ruma

Poseta kineske delegacije

Predsednik rumske opštine Slađan Mančić sa saradnicima bio je 8. decembra domaćin kineske privredno – političke delegacije iz grada Nantonga, u Pokrajina Đangsu, jednom od tri najrazvijenije kineske pokrajine. Kinesku delegaciju iz grada, koji sa okolnim naseljima, ima preko sedam miliona stanovnika predvodio je Ma Sjaoping, zamenik predsednika Opštine Nantong.
U Gradskoj kući su prvom sastanku prisustvovali republički i pokrajinski zvaničnici, Pavle Bašić iz Nacionalnog saveta za koordinaciju i saradnju sa Rusijom i Kinom, potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam Ivan Đoković, ali i predstavnici Asocijacije kineskih privrednika Srbije i Vojvodine koji su pre nekoliko meseci po prvi put bili u poseti Rumi.
Na ovom skupu predstavljeni su ekonomski potencijali rumske opštine, njeni resursi, radne zone, posebno tekstilna industrija koja ima dugu tradiciju u Rumi, a koja je važna industrijska grana u Nantongu. Suštinski, traženi su pravci buduće saradnje Rume i Nantonga, u sklopu prijateljskih i sve više poslovnih odnosa Srbije i Kine.
Slađan Mančić je istakao da su Ma Sjaoping i njegovi saradnici čuli za Rumu budući da se ovde nalazi velika fabrika „Heltker Jurop“ čiji je jedan od investitora upravo rodom iz ovog kineskog grada.
Podsetimo, u Rumi je nedavno otvorena kineska robna kuća „Panda“ koja je nastala upravo kao rezultat prve posete Asocijacije kineskih privrednika u Srbiji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.