08.12.2017.
Aktuelno

Ruma

Organizovan Dan posta

Učenici SSŠ „Branko Radičević“ koji se školuju za kuvare i ugostitelje, svake godine u prvoj polovini decembra pripremaju za svoje drugare i profesore posnu trpezu. Tako je bilo 7. decembra, kada je ova trpeza organizovana po 12. put.
To uvek bude prilika da se pokaže da trpeza i u vreme posta može biti šarena, raznovrsna i primamljiva, a da na njoj nema mesa, jaja ili mleka.
Trpezu pripremaju učenici, uz konsultacije sa svojim profesorom kuvarstva – jela spremaju ili kući ili u školskoj kuhinji, a za posluženje su zaduženi budući konobari.
Mirko Zrnić, direktor škole ističe da ovo prelazi u lepu tradiciju da se u dane božićnog posta organizuje Dan posne hrane. Borivoj Dimković, profesor kuvarstva ističe da su sva ponuđena jela kvalitetno urađena.
Marica Živić, učenica drugog razreda koja se sprema za kuvara.
– Ja sam učestvovala i prošle i ove godine. Spremila sam baklavu, ali sam pomagala drugarima kod pripreme pice i bureka, kao i koljiva. Za ovu baklavu koristila sam posnu čokoladu za kuvanje, orahe, lešnike i posnu plazmu. Ja sam sama odabrala šta ću praviti i pravila sam kući, a koljivo smo radili u školi – kaže Marica.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.